Το ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ενόψει του Πάσχα σε συνεργασία με τον οίκο Faberge.
Ο executive chef του ξενοδοχείου, Τζον Ουίλιαμς δημιούργησε ειδικό πασχαλινό μενού τριών πιάτων, το Faberge Easter luncheon menu εμπνευσμένο από συλλογή των πολύτιμων αυγών του ρωσικού οίκου κοσμημάτων Φαμπερζέ.
Το πρώτο πιάτο είναι ένα βρώσιμο αυγό Faberg?, εμπνευσμένο από μία από τις πιο εικονικές δημιουργίες της μάρκας: το Μωσαϊκό Αυγό του 1914.
Το αυθεντικό αυγό από χρυσό, πλατίνα, σμάλτο, διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, τοπάζια, χαλαζίες, ζαφείρια, σεληνόλιθους, γρανάτες κυκλοφόρησε σε 50 κομμάτια. Φτιάχτηκε ειδικά για τη Ρωσική Αυτοκρατορική Οικογένεια και ήταν έργο της πρώτης γυναίκας σχεδιάστριας Alma Pihl. Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να κατασκευαστεί. Το αυγό ανήκει στη Βρετανική Βασιλική Συλλογή.
Ο σεφ Τζον Ουίλιαμς αναπαράγει το φίνο, πολύτιμο, πολύχρωμο σχέδιο του Μωσαϊκού Αυγού σε ένα κέλυφος διακοσμημένο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και καρότα γεμισμένο με απαλή μους αστακού. Το αυγό σερβίρεται πάνω σε μία στρώση χαβιάρι.