Ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου  «Φυλλίς» και η θεατρική ομάδα του, σταθερά προσηλωμένες στον εξωραϊσμό του παρόντος και της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού μας, προβαίνουμε σε δράσεις που θα  βοηθήσουν να οραματισθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Επειδή το μέλλον και το παρόν είναι στενά συνδεδεμένο και θεμελιωμένα πάνω στο παρελθόν, θα επιχειρήσουμε σε αυτή την εκδήλωση να ψηλαφήσουμε τη ζωή των προγόνων μας ανιχνεύοντας πτυχές του κοινωνικού τους βίου.
Αυτό που επιχειρεί ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου , είναι μια νοσταλγική αναπόληση στην εποχή της ανυπόκριτης συναναστροφής τον προγόνων μας. Τότε που έλειπαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συγκεντρωνόταν οι Αγιο Νικολάτες στο κέντρο μιας αυλής η αλάνας και καθισμένη γύρω από την φωτιά (παρακαμνιό) απολάμβαναν μια ποικίλη ενημέρωση.
Εκεί , είχαν την ευκαιρία να προβληθούν τα ταλέντα στο τοπικό” ρεπορτάζ” στην ελκυστική αφήγηση, στα ξεκαρδιστικά αστεία και μασάλια .Σας περιμένουμε το Λαζαροσάββατο , οι παλιοί θυμηθούν και οι νέοι να μάθουν!