Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο μέσα σε 5” έκαναν το ταξίδι «κόλαση-παράδεισος» καθώς με το γκολ του Στέρλινγκ έμεναν εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο το VAR είχε αντίθετη άποψη. Την αντίθετη διαδρομή έκαναν αυτοί της Σίτι που είδαν στις οθόνες του γηπέδου το γκολ να ακυρώνεται.
Ένα ονειρεμένο παιχνίδι έγινε στο Έτιχαντ με τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης να μπαίνουν στο πρώτο 10′ του αγώνα. Αρχικά, ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ για να γυρίσει το ματς ως το 10′ ο Σον και να κάνει το 1-2. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπερνάντο Σίλβα σούταρε η μπάλα κόντραρε και σημειώθηκε το 2-2. Λίγα λεπτά αργότερα ο Στέρλινγκ έκανε μια ακόμη ανατροπή γράφοντας το 3-2.
Στο δεύτερο μέρος ο χορός των τερμάτων δεν σταμάτησε με τον Αγκουέρο να γράφει το 4-2 και τους πάντες να πιστεύουν πως η Σίτι θα συνέχιζε στην επόμενη φάση. Ένα ματς, όμως, βγαλμένο από τη Πρέμιερ Λιγκ δεν πρέπει να το ξεγράφεις. Η Τότεναμ από ένα κόρνερ πέτυχε με τον Γιορέντε το 4-3 σκορ που της έδινε τη πρόκριση. Ένα 20′ για την ολοκλήρωση του αγώνα χωρίς να είναι βέβαιο που θα κάτσει η μπίλια.
Μόλις 2′ πριν ολοκληρωθεί το ματς σε μια περίεργη φάση ο Έρικσεν προσπαθεί να γυρίσει τη μπάλα πίσω, αυτή κοντράρει στο πόδι του Μπερνάντο Σίλβα και βγαίνει σε πλεονεκτική θέση ο Αγκουέρο που σπάει στο Στέρλινγκ και γράφει το 5-3. Τώρα, η πρόκριση είναι στη Σίτι. Το VAR που έχει μπει για τα καλά στη ζωή του ποδοσφαίρου φαίνεται πως είχε παίξει πρόκριση Τότεναμ στο στοίχημα και ακυρώνει το γκολ καθώς ο Αγκουέρο ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ.
Συνεπώς, η Τότεναμ συνεχίζει στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της με το κοντράστ συναισθημάτων να κάνει αισθητή τη παρουσία του μετά τη τελευταία απόφαση του διαιτητή Τσακίρ. Από την άλλη, η Σίτι δεν μπορεί ακόμη μια χρονιά να διεκδικήσει του τρόπαιο ως το τέλος αν και είναι διακαής πόθος από τότε που έπεσαν πολλά χρήματα στο σύλλογο. Τα Σπιρούνια θα βρουν στο δρόμο τους τον εξαιρετικό φέτος Άγιαξ.

Πόρτο – Λίβερπουλ 1-4

Με αυτό που έγινε στην Αγγλία κανείς δεν ασχολείται με το έτερο ματς της χθεσινής βραδιάς(17/4) στη Πορτογαλία, εκεί που η Λίβερπουλ πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με τέρματα των Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνιο και Βαν Ντάιγκ, είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 ο Μιλιτάο, οι κόκκινοι πήραν εύκολη πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα.
Τα ζευγάρια που σχηματίζονται στην ημιτελική φάση είναι Τότεναμ-Άγιαξ και Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα με δυο ομάδες από την Αγγλία, μια από Ισπανία και μια από Ολλανδία.