Άρθρο του Βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά, για τις ευρωεκλογές.
Γ. Βαγιωνάς: Τα μηνύματα των ευρωεκλογών
Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και αυτό που πρέπει να φύγει από το μυαλό των Ελλήνων και των ευρωπαίων στο σύνολό τους, είναι η λεγόμενη «χαλαρή ψήφος». Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους αντιμετώπιση της εκλογικής διαδικασίας.
Το μέλλον της Ευρώπης κινδυνεύει, εξαιτίας της ανόδου της ακροδεξιάς σε μια σειρά από χώρες. Το ίδιο το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεκτικότητα. Μια ΕΕ περιχαρακωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της είναι μια ΕΕ αποτυχημένη.
Σίγουρα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και το μεταναστευτικό ρεύμα δοκίμασαν τους ευρωπαίους πολίτες. Γι’ αυτό και πρέπει να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας και της πίστης στους Θεσμούς.  Επιβάλλεται να πρυτανεύσει η λογική και το δημοκρατικό αίσθημα στις ευρωεκλογές αυτές. Μια ενδεχόμενη ενίσχυση των ακροδεξιών τάσεων θα γυρίσει την ευρωπαϊκή πολιτική δεκαετίες πίσω.
Στα της Ελλάδος, οι ευρωεκλογές θα προσφέρουν και εσωτερικό πολιτικό μήνυμα. Το αποτέλεσμα τους θα προκαλέσει εξελίξεις. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να δημιουργηθεί κλίμα πόλωσης, αλλά να ενεργοποιηθούν οι πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική τα τελευταία χρόνια.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε τις εξετάσεις της. Τα πεπραγμένα της, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο χειρισμών στην ΕΕ, αποδεικνύουν την πολιτική της ένδεια και τη στόχευση της για παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό και  το αποτέλεσμα της κάλπης θα τους δώσει τη θέση που τους αξίζει.