Με πολύ κόπο και τρέξιμο για πολλούς άνοιξε τελικά τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, που παρέμενε κλειστό από το 2011, καθώς λίγα χρόνια νωρίτερα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του κτιρίου. Εδώ και μερικές βδομάδες φιλοξενεί την πλούσια και ξακουστή συλλογή του Ιωάννη Λαμπρόπουλου, αφού βρέθηκαν μέσω δωρεών και χορηγιών τα χρήματα για τις προθήκες που τοποθετήθηκαν στο Μουσείο.

Η έκθεση έχει τίτλο “Ένας συλλέκτης και ένας αρχαιολόγος από το παρελθόν συνομιλούν σε χρόνο μέλλοντα. Η Αρχαιολογική Συλλογή Ιωάννη Λαμπρόπουλου”. Η συλλογή στο σύνολό της αριθμεί περίπου τα 1.000  αντικείμενα, ωστόσο έγινε η σημαντική αρχή και εκτίθενται περίπου 250  αντικείμενα τα οποία είναι δημιούργημα του αείμνηστου Ιωάννη Λαμπρόπουλου.
Την Κυριακή 21/04/2019 στις 21:00 θα προβληθεί στην TV100 η πολιτιστική εκπομπή της Σουζάνας Καζάκα,  Πολιτιστικό Ημερολόγιο, με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. Κεντρικός προσκεκλημένος ο κ. Ι. Κανονίδης, προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων και Αγίου Όρους.