Το 51% των ερωτώμενων δεν θέλουν τον τωρινό Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Μ. Καρρά να αναλάβει και πάλι τα ηνία του Δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αντίθετα με το 37.4% που είναι υπέρ του. 10.6% δηλώνουν αναποφάσιστοι σχετικά και 1% αρνήθηκε να απαντήσει.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στην αναγωγή επί των έγκυρων συμμετοχών, ο Δ. Τσούφης προηγείται με 45%, ο Μ. Καρράς ακολουθεί με 38.5%, η Θ. Μαυρομιχάλη έχει 3.9% και ο Π. Κολογκούνης 1%. 9.8% ακόμα δεν έχει αποφασίσει και 1.8% δεν απάντησε.
Τέλος, σε πιθανή επανάληψη του 2014 για αναμέτρηση την 2η Κυριακή στις φετινές εκλογές του Μαΐου, με αναγωγή επί των έγκυρων συμμετοχών, μεταξύ του Μ. Καρρά και του Δ. Τσούφη, το 50.5% επιλέγει τον Δ. Τσούφη και το 44.6% τον Μ. Καρρά. Το ποσοστό των αναποφάσιστων πέφτει στο 5%.
Τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τελικό δείγμα 545 δημότες του Δήμου Προποντίδας. Την ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων έκανε η ierax analytix από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thestival.gr