Η προώθηση και διατήρηση της αθλητικής κληρονομιάς, ο βιώσιμος αθλητισμός και η αξιοποίησή του για  τουριστικούς σκοπούς είναι οι επιδιώξεις του έργου: Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας PROMO – YMC(H)A οι δράσεις του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.
Κεντρικές δράσεις του έργου “Προώθηση και ανάπτυξη νεανικής κινητικότητας – πολιτιστικής κληρονομιάς και αθλητικής αξιοποίησης” PROMO – YMC(H)A, όπως τονίστηκε, είναι η δημιουργία εργαλείων για την καινοτόμο αθλητική εκπαίδευση και σύγχρονων εγκαταστάσεων, καθώς και η μετάδοση γνώσεων πολιτιστικού – αθλητικού χαρακτήρα στους χρήστες πολυμέσων.
Το συντονισμό του έργου ως επικεφαλής εταίρος έχει αναλάβει η ΧΑΝΘ, η οποία επίσης είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, τη χρηματοοικονομική παρακολούθηση και καθοδήγηση των δράσεων των υπόλοιπων εταίρων που είναι από την Ελλάδα, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης και από τη Βουλγαρία, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Φροντίδας Υγείας και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου “Neofit Rilski” στο Μπλαγκόεβγκραντ και ο δήμος Ραζλόγκ.
Η διοργάνωση τριήμερου παιδικού Τουρνουά Μπάσκετ με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία που ολοκληρώνεται σήμερα και η δημιουργία ιστοσελίδας και προβολής του έργου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι τώρα από τη ΧΑΝΘ.
Τον Ιούνιο σεμινάριο με καλεσμένο από το NBA – Τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια της επέκτασης του Μουσείου Μπάσκετ  
Οι επόμενες δράσεις είναι η αναβάθμιση και επέκταση του Μουσείου Μπάσκετ σε ένα χώρο 150 τ.μ., στο επίπεδο -1, όπου θα εκτεθεί η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας. Τα εγκαίνια της επέκτασης του Μουσείου Μπάσκετ που θα περιλαμβάνει νέες προθήκες, νέες πτέρυγες και χώρο εκπαιδευτικής δράσης για μαθητές αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, είναι σε εξέλιξη εργασίες για να αναδιαρρύθμιση του χώρων των ανοιχτών γηπέδων και θα αναπτυχθούν πλατφόρμα e-learning ως εργαλείο προπόνησης μπάσκετ, διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με το άθλημα και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία.