Από το γραφείο τύπου της Κατερίνας Ιγγλέζη εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με την επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Χαλκιδική.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:
Την Τετάρτη 24 καθώς και την Πέμπτη 25 Απριλίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου πραγματοποίησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της διήμερη επίσκεψη στον Νομό Χαλκιδικής, συνοδευόμενη από την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές κ. Βλάση Τσιόγκα και κ. Κυριακή Μάλαμα, τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Δημήτρη Κυριαφίνη, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό του κ. Χρήστου Γιαννούλη, κ. Άννα Παπαστερίου, κ. Λάζαρο Τόσκα και κ. Γιώργο Κουτλιάνη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής του Νομού, όπως εκπροσώπους αλιέων, αγροτών, κτηνοτρόφων αλλά και μελισσοκόμων.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 24 Απριλίου η Υφυπουργός βρέθηκε στον Δήμο Αριστοτέλη όπου επισκέφτηκε το Δημαρχείο και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου, καθώς και τα λιμάνια της Ιερισσού, της Τρυπητής αλλά και της Ουρανούπολης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους αλιέων του Νομού, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και ταυτόχρονα παρουσιάστηκε από την Υφυπουργό το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αλιεία.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου, η Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στον μελισσοκομικό συνεταιρισμό «Σίθων» στη Νικήτη. Εκεί συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα της μελισσοκομίας, όσο και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου, οι οποίες είναι σημαντικές για την Χαλκιδική.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους κτηνοτρόφων του Νομού στο Επιμελητήριο Πολυγύρου καθώς και επίσκεψη στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα προβλήματα στην κτηνοτροφία, ενώ η Υφυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου και των ελέγχων σε ότι αφορά τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, κρέατος και άλλων κτηνοτροφικών προϊόντων αγνώστου προελεύσεως, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι Έλληνες παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές.