Πέρα από κάθε φαντασία και πρόβλεψη αποδείχθηκε το άνοιγμα του Avengers: Endgame, του οποίου το ντεμπούτο προκάλεσε σεισμό στο παγκόσμιο box office. Η φράση “έσπασε τα ταμεία” αποκτά άλλο νόημα στην περίπτωσή του καθώς το Endgame μέσα σε μόλις τρία 24ωρα στις αίθουσες συγκέντρωσε πάνω από 1.2 δις δολάρια.
Στις ΗΠΑ κατάφερε να διαλύσει κυριολεκτικά το ρεκόρ ανοίγματος του Infinity War, με $350 εκ. δολάρια.


Το φιλμ των αδερφών Russo που αποτελεί την κορύφωση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, κατάφερε να κάνει σχεδόν τις διπλάσες εισπράξεις από το Infinity War, που άνοιξε με $640 εκ. παγκοσμίως πέρυσι.

Μάλιστα, πολλοί αναλυτές πίστευαν ότι λόγω της τρίωρης διάρκειάς του, δύσκολα θα έσπασε κάποια απίθανα ρεκόρ, διότι καταλάμβανε παραπάνω θέσεις προβολών.


Στην Ελλάδα, η ταινία που τιτλοφορείται ως Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ καλύτερου ανοίγματος πρώτης μέρας στα χρονικά του ελληνικού σινεμά:

Πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το πόσα δισεκατομμύρια θα βγάλει το Endgame μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβολές του, ωστόσο όλα δείχνουν πως το Avatar βρήκε τον δάσκαλό του, διότι αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών ($2.7 δις).
από unboxholics.com