Για τη δουλειά που επιτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια η σχολική Επιτροπή του δήμου Σιθωνίας μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αβραάμ Σαλπικτίδης. Αναφερόμενος στις σχολικές μονάδες τόνισε ότι τα περισσότερα κτίρια ήταν υφιστάμενα, και στα οποία έγιναν παρεμβάσεις όπου ήταν απαραίτητο.

“Με ανοιχτά αυτιά σε όλα θα δίνουμε λύσεις”, τόνισε και κάλεσε τους πολίτες της Σιθωνίας να εμπιστευτούν την παράταξη. Επικαλέστηκε μάλιστα την απλή αναλογική και ζήτησε από τους δημότες να ψηφίσουν μια δημοτική αρχή που έχει εμπειρία, έχει όμως και φρεσκάδα στο σχήμα της.
Η σχολική επιτροπή δεν ασχολείται με κτιριακές υποδομές, παρά με τη διαχείριση χρημάτων, σχεδόν 80 χιλ. ευρώ ετησίως για τη Σιθωνία ώστε να γίνουν παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Σαλπικτίδη δεν κατευθύνθηκαν μόνο σε λειτουργικές δαπάνες, αλλά σε ανάγκες και των κτιρίων.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης καλείται κάθε χρόνο να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας σε γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, μελάνια, υλικά καθαριότητας, αθλητικό εξοπλισμό, δομικά υλικά και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Πέραν των καθημερινών αναγκών καλύφθηκαν πάγιες ανάγκες.
Αναφέροντας κάποιες από αυτές:
ΕΤΟΣ 2014

  1. Αντικατάσταση Λέβητα-καυστήρα Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Μαρμαρά.
  2. Δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Νικήτης.
  3. Εξοπλισμός Τεχνικών Εργαστηρίων ΕΠΑΛ Νικήτης.

ΕΤΟΣ 2015

  1. Προμήθεια σύγχρονων φωτοτυπικών μηχανημάτων στο ΕΠΑΛ Νικήτης, στο Γυμνάσιο Νικήτης και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Νικολάου.
  2. Τοποθέτηση Ξύλινης εξέδρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Μαρμαρά .
  3. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στους αύλιους χώρους του Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Μαρμαρά και Γυμνασίου –Λυκείου Συκιάς.

ΕΤΟΣ 2016

  1. Προμήθεια σύγχρονου φωτοτυπικού μηχανήματος στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Μαρμαρά.
  2. Δημιουργία σύγχρονου εργαστήριου πληροφορικής στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Μαρμαρά.
  3. Προμήθεια ηχητικού εξοπλισμού απαραίτητου για τις σχολικές εκδηλώσεις για τις σχολικές μονάδες Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Μαρμαρά και Αγίου Νικολάου
  4. Προμήθεια σύγχρονων φωτοτυπικών μηχανημάτων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς.

ΕΤΟΣ 2017

  1. Δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Νικολάου.
  2. Εξοπλισμός επίπλωσης (πάγκοι κα λοιπά έπιπλα) του κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Μαρμαρά.
  3. Προμήθεια ηχητικού εξοπλισμού απαραίτητου για τις σχολικές εκδηλώσεις για το Γυμνάσιο Νικήτης.
  4. Επισκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Νικολάου.
  5. Προμήθεια προτζέκτορα, δύο στο κάθε σχολείο αρμοδιότητάς μας.

ΕΤΟΣ 2018

  1. Δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής στο Γυμνάσιο Νικήτης.
  2. Κατασκευή δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς.
  3. Δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής στο Γυμνάσιο Συκιάς.
  4. Επισκευή και ανακαίνιση τουαλετών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς.
  5. Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων (καλοριφέρ) στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς.
  6. Αντικατάσταση λαμπτήρων εσωτερικού φωτισμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς με νέας τεχνολογίας led για καλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Ο ίδιος για την υποψηφιότητά του ανέφερε ότι όλη η παράταξη που κατεβάζει ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας είναι ένας πολυκομματικός συνδυασμός, που διεκδικεί τον δήμο σε μια κομβική στιγμή. “Η απελθούσα δημοτική αρχή πέτυχε πολλά, κι εμείς ως ομάδα, και με νέα πρόσωπα περνάμε αυτό το κομβικό σημείο και μπαίνουμε στην επόμενη μέρα του δήμου. Στο αύριο θα πρέπει να συντηρήσουμε τις υποδομές του Γιάννης Τζίτζιου, αλλά να βοηθήσουμε να ενισχυθούν. Για παράδειγμα στο νερό, πρέπει να γίνουν υποδομές καθώς το καλοκαίρι ο τουρισμός αυξάνει τον πληθυσμό το 1,5 εκατομμύριο κόσμου”, τόνισε.
Προτεραιότητα για την επόμενη μέρα σύμφωνα με τον κ. Σαλπικτίδη είναι ο τουρισμός, λόγω του ανταγωνισμού που επικρατεί στην διεθνή αγορά. “Πρόταση είναι να ενωθούν όσοι ασχολούνται με τον τομέα σε έναν ενιαίο φορέα με μπροστάρη τον δήμο που θα κάνει ελκυστικό το προϊόν στον επισκέπτη.
Ο Α. Σαλπικτίδης ασχολείται με την αυτοδιοίκηση από το 2017 επίσημα με την παράταξη του τότε δημάρχου Δ. Δαλδογιάννη. Από νεαρή ηλικία όμως ασχολείται με τα κοινά του τόπου.
Διετέλεσε:

  • Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Σιθωνίας.
  • Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Χαλκιδικής.
  • Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής.
  • Πρόεδρος Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Προικόννησος» για δύο θητείες και άλλες δύο ως γεν . γραμματέας και ως ταμίας του συλλόγου.
  • Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Σιθωνίας.
  • Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Σιθωνίας.
  • Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Σιθωνίας.
  • Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικού Έργου Δήμου Σιθωνίας.

Στο μήνυμά του για τις εκλογές αναφέρει:
“Για μένα η πολιτική δεν είναι καριέρα, είναι πορεία προσφοράς, διαφανής μέσα στον κόσμο για τον συντοπίτη και τον συνδημότη τον οποίο υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι και εκτίθεμαι στα κοινά. Σας ζητώ την ψήφο σας γιατί ποτέ δεν λειτούργησα με έπαρση και πάντα ήμουν κοντά σε οποιονδήποτε μου ζητήθηκε ή μπορούσα να προσφέρω την βοήθειά μου, μακριά από μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μου χαρίσατε αυτό το ταξίδι για δεύτερη φορά πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα στο κομβικό σημείο το οποίο βρίσκεται ο Δήμος και ο τόπος μας, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και πάλι γιατί η δική μου δύναμη είστε εσείς και η μοναδική μου επιδίωξη είναι να μπορέσω να εκφράσω την άποψη και την βούλησή σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μου χαρίσατε αυτό το ταξίδι για δεύτερη φορά πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα στο κομβικό σημείο το οποίο βρίσκεται ο Δήμος και ο τόπος μας, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και πάλι γιατί η δική μου δύναμη είστε εσείς και η μοναδική μου επιδίωξη είναι να μπορέσω να εκφράσω την άποψη και την βούλησή σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητώ την στήριξή σας γιατί ήμουν παντού παρών αυτή την πενταετία και περισσότερο στα δύσκολα, πάντα με καθαρή καρδιά και διάθεση προσφοράς. Πάντα για το καλό του τόπου. Μαζί λοιπόν σας ζητώ να συνεχίσουμε για να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους, γιατί πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας για να πορευτούμε μαζί γι αυτά που αγαπάμε και γι αυτά που αξίζουμε”.