Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Κ.Α.Π.Η. … και Ψύχραιμοι» από την Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. –  Δήμου Θερμαϊκού, μία κωμωδία της Μαρίας Κίτρα σε σκηνοθεσία Χρύσας Σιμούλη.
Τρίτη 7 Μαΐου 2019 |Ώρα 21.00| ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Περίληψη:
Σε έναν οίκο ευγηρίας που ονομάζεται ”ΚΑΠΗ…..και ψύχραιμοι” μένουν κάποιες χαριτωμένες γριούλες οι οποίες είναι φίλες από τα παιδικά τους χρόνια. Τον οίκο αυτό, τον διοικεί η κυρία Μποτοξίδου, φίλοι με όλες, η οποία παλεύει για τα πάντα.
Τα μπερδέματα αρχίζουν με την είσοδο μια παράξενης κυρίας, η οποία θέλει να τους πουλήσει ένα μαγικό χάπι, ένα ελιξίριο ζωής το οποίο θα τις κάνει και πάλι νέες και όμορφες. Στην όλη ιστορία εμπλέκονται ένας γοητευτικός Μεξικανός κηπουρός, ένας αστυνομικός και πολλοί άλλοι χαρακτήρες και ήρωες!
Το ”ΚΑΠΗ…. και ψύχραιμοι” είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα της Μαρίας Κίτρα. Είναι μια κωμωδία ευχάριστη στην οποία η συγγραφέας προβάλλει την περιπέτεια, την σάτιρα, τον έρωτα και ένα ιδιαίτερο χιούμορ.
Συντελεστές:
Σενάριο-Διασκευή: Μαρία Κίτρα
Σκηνοθεσία: Χρύσα Σιμούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη
Σκηνικά/Κοστούμια: Η ομάδα
Φωτισμός-Ηχοληψία: Παναγιώτης Δόβας/ train studio
Κίνηση: Χρύσα Σιμούλη
Δημιουργία προγράμματος/αφίσας: Ανδρονίκη Ράπτη
ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά):
Μυρσίνη: Καίτη Αναγνώστου
Φειδούκλα: Δέσποινα Καραγιάννη
Μποτοξίδου: Μαρία Καρδιόλακα
Μεξικανός κηπουρός: Φώτης Καψάλας
Βασιλίνα: Μαρία Λευκοπούλου
Σκουραδή/Μαθουσαλίδου: Ευαγγελία Μανιάτη
Μαίρη: Μέλλω Νταβράνη
Μαρίνα/Αστυνομικός: Νίκη Σακκά
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας