«Σήμερα που καταρρέουν όλα τα ψευτοδιλήμματα για το παλιό και το νέο, όλες οι παραφιλολογίες και τα περί ακροδεξιάς και κάθε άλλη σκανδαλολογία για τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να στηρίξει τον Πολάκη την προσεχή Δευτέρα. Όμως η χώρα έχει ανάγκη μια άλλη κατεύθυνση και πραγματική ελπίδα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει την ελπίδα!», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που συνήλθε σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα της ΝΔ:

  • Οι συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – προθύμων είναι ορατές, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλους τους τομείς δράσης της σημερινής κυβέρνησης. Φόροι και εισφορές έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα επαγγελματιών και μισθωτών. Οι συνταξιούχοι ζουν μέσα στην αβεβαιότητα, ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνουν μετά από κόπους πολλών ετών.
  • Η ασφάλεια των πολιτών που θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη αρχή, δυστυχώς πλέον αποτελεί αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας. Και αυτονόητη, έχει γίνει η αταξία και η ανασφάλεια.

Η Παιδεία βιώνει μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση στη βάση πελατειακών προσεγγίσεων, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί ένα μοχλό κοινωνικής προόδου και οικονομικής ανάπτυξης. Η υγεία ασθενεί, ενώ η χώρα κάθε μέρα που περνά απομακρύνεται από τον κεντρικό στόχο της πρόσβασης όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

  • Το Κράτος ακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις. Έχουμε ένα πολυδαίδαλο σύστημα δημόσιας διοίκησης που βάζει φρένο στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία αντί για να υποστηρίζει τον πολίτη, να βελτιώνει την καθημερινότητά του και να λογοδοτεί σε αυτόν.
  • Στα εθνικά θέματα η χώρα δείχνει αδύναμη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της, και μετά από την εθνική ήττα των Πρεσπών, ελπίζουμε και ευχόμαστε, να σταματήσουν τις χαλαρές προσεγγίσεις.
  • Στον κώδικα της αριστεράς, η απύθμενη υποκρισία επιτρέπει αντιφατικές συμπεριφορές για την κοινή λογική, αλλά απολύτως φυσιολογικές για την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κανείς να επιτίθεται στον καπιταλισμό, αλλά να απολαμβάνει τα αγαθά του.
  • Στο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κανείς να τάσσεται υπέρ της δημόσιας παιδείας και κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά να έχει διαπρέψει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μπορούν να μιλούν για το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, αλλά να συμπορεύονται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, και όταν η Χρυσή Αυγή βάζει πλάτη, «ξεχνούν» τη δίκη της. Ασκούν κριτική ότι δήθεν η ΝΔ είναι το παλιό πολιτικό σύστημα, όταν έχουν στα ψηφοδέλτιά τους δεκάδες απολιθώματα του παλιού πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μιλά κανείς για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες, αλλά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα όταν ο Πολάκης επιτίθεται στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
  • Ένα κράτος που “μικραίνει” τους θεσμούς του, σύντομα θα διαπιστώσει ότι με “μικρούς” θεσμούς δεν είναι δυνατό να γίνουν μεγάλα πράγματα. Ένα κράτος Πολάκηδων δεν μπορεί να επιτύχει! Ένα κράτος από θιασώτες του Μαδούρο, από αμετανόητους κρατιστές, από ανθρώπους που το μόνο μέλημά τους είναι η νομή της εξουσίας δεν μπορεί να πετύχει.
  • Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έτοιμοι να κερδίσουμε τη μητέρα των μαχών, τις εθνικές εκλογές! Έτοιμοι να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Και το μέλλον της Ελλάδος θα είναι το μέλλον που αξίζουμε.