Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους φιλοξενεί σήμερα για πρώτη φορά, η Θεσσαλονίκη. Διοργάνωση στην οποία θα λάμψει με την παρουσία του ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Ο «άρχοντας» στους κρίκους θα βρίσκεται το απόγευμα στο ΔΑΚ Ευόσμου, «Βούλα Πατουλίδου», για το “ EGO White Tower Gym Festival 2019”, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 1.090 αθλούμενοι, ηλικίας 4 έως 54 ετών, πρωταγωνιστές όλοι σε μία γιορτή μαζικού αθλητισμού, που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στη συμπρωτεύουσα και ανοίγει «νέες προοπτικές για το ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα της Γυμναστικής για Όλους στη Βόρεια Ελλάδα», όπως τονίζεται από τους διοργανωτές.
Το “ EGO White Tower Gym Festival 2019”, όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δε θα έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, θα αρχίσει στις 16:50 και θα ολοκληρωθεί στις 22:10. Η είσοδος στο γήπεδο είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραλάβει το βραβείο της για την ανάδειξή της σε κορυφαία ομάδα γυμναστικής στην Ευρώπη, μετά από περυσινή ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 με το πρόγραμμα «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι», υπό την καθοδήγηση της Ολυμπίας Δραγούνη.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα παραλάβει βραβείο για την ανάδειξή του, επίσης από την περυσινή ψηφοφορία της UEG, ως κορυφαίος αθλητής Γυμναστικής στην Ευρώπη.
Το “ EGO White Tower Gym Festival 2019” πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο), σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Εχει ενταχθεί, επίσης, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ Be Active” της Γ.Γ.Α..