Την Τρίτη 30 Απριλίου με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νέας Προποντίδας, η πρόεδρος του, κα Πελαγία Ιορδανίδου, παραιτήθηκε από την θέση της και ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.
Η κα Ιορδανίδου ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών με τον συνδυασμό «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Τσούφη.
Ολόκληρη η επιστολή και η δήλωση υποψηφιότητας
«ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αξιότιμοι συνάδερφοι,
Δημοτικοί (ες) σύμβουλοι,
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα είχα την τιμή να εκλεγώ από το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπηρετήσω ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας. Όλα αυτά τα χρόνια τίμησα τον θεσμικό μου ρόλο με ταπεινότητα και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, και με πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας και αντικειμενικότητας προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους .
Κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής εργάστηκα με ζήλο και με την δική σας αρωγή , παρουσία – συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια και με κοινή προσπάθεια καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας πάνω από 140 συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και να λάβουμε 6.700 περίπου Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας ευχαριστώ για την συνεργασία ,τον σεβασμό προς το πρόσωπό μου και την θεσμική μου ιδιότητα. Μεταξύ μας σφυρηλατήθηκαν σχέσεις φιλίας και εκτίμησης , οι οποίες θα αποτελέσουν για όλους μας πολύτιμη κληρονομιά της αυτοδιοικητικής μας διαδρομής .
Φυσικά, σε όλη αυτή την προσπάθεια , είχαμε πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες την κυρία Θωμοπούλου και την κυρία Σελεμενάκη,τις οποίες ευχαριστώ από καρδιάς .
Όμως, ο τρόπος λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου από την ηγεσία του καθώς και προσωπικές συμπεριφορές, με τις οποίες διαφώνησα και διαφωνώ, (άλλωστε και δημόσια εξέφρασα διαφωνίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο , και γενικότερα ήταν ευρύτερα γνωστές), αλλά και το γεγονός ότι οι προσπάθειές μου για ουσιαστική συνεργασία δεν βρήκαν ανταπόκριση , με απομάκρυναν σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο από την Διοίκηση του Δήμου.
Σύμφωνα με το 65 παρ. 5 του νόμου 3852/2010 έναν (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
Θεωρώντας λοιπόν ότι έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό μου έργο, καθότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εισέρχεται σε μία ειδική – μεταβατική περίοδο, μέχρι την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου,
ΥΠΟΒΑΛΛΩ την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΔΗΛΩΝΩ την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη «Νέα Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος» της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου .
ΠΑΡΑΜΕΝΩ στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος .
Νέα Μουδανιά 30 Απριλίου 2019
Πελαγία Ιορδανίδου».
Δήλωση υποψηφιότητας
Φίλες και Φίλοι,
Σε αυτή την πορεία των πέντε ετών ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέκτησα εμπειρία και γνώσεις, τις οποίες, μαζί με την θέλησή μου για δουλειά , επιθυμώ να προσφέρω στην ανάπτυξη του τόπου μου.
Θέτω υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Μουδανιών με τον συνδυασμό « Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Τσούφη .
Ζητώ την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου .
Με εκτίμηση
Πελαγία Ιορδανίδου του Δαμιανού