Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός δεκαεπτάχρονου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με δράστες έναν δεκαεννιάχρονο και ένα συνομήλικο του, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν από τον ανήλικο εκβιαστικά χρηματικά ποσά.
Ο δεκαεπτάχρονος είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι στις δεκαεννιά Απριλίου, ενώ βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του σε περιοχή του Τριλόφου, δέχθηκαν επίθεση από τους δύο μεγαλύτερους νεαρούς, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο μεταξύ ατόμων, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι προαναφερόμενοι. Δύο μέρες μετά ο ένας από τους δράστες, μετερχόμενος απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντα και του φίλου του, απαιτούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, ισχυριζόμενος ότι είχαν αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο συγγενικού του προσώπου. Από τις είκοσι έξι Απριλίου, ο δεκαεννιάχρονος απαιτούσε εκβιαστικά από τον δεκαεπτάχρονο το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ.
Ο δεκαεννιάχρονος συνελήφθη χθες σε προκαθορισμένη συνάντηση προκειμένου να παραλάβει το συμφωνημένο ποσό και αντιστάθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν αυτοσχέδιο σύστημα καλλιέργειας κάνναβης, γλάστρα με ρίζα του φυτού και μικροποσότητα (4,65 γραμμαρίων) καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.
Σε βάρος του δεκαεννιάχρονου, αλλά και σε βάρος του συνομηλίκου του που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εκβίασης, της αντίστασης και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.