Αποδεικνύεται πως εκπαιδευμένα χέρια και απινιδωτες, πάλι δεν μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Οι λόγοι είναι κυρίως δύο:
Η πληροφορία της καρδιακής ανακοπής χάνεται τα πρώτα κρίσιμα λεπτά για λόγους άγνοιας και οι σωτήριες γνώσεις ξεχνιούνται μετά την πάροδο 3 μηνών περίπου.
Για τον λόγο αυτό, με το δεύτερο εθελοντικό μας πρόγραμμα Η_Κοινότητα_Σώζει_Ζωές, θα οργανώσουμε και θα επανεκπαίδευσουμε την κάθε κοινότητα που έχει πιστοποιημένους πολίτες και απινιδωτές [AEDs].
Μέσα στον Μάιο, ομάδες εθελοντών εκπαιδευτών της ΕΕΕΠΦ και του KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές θα περάσουν από τα χωριά της Κασσάνδρας, με σκοπό την επικαιροποιηση γνώσεων μαθητών και πολιτών για την έγκαιρη έναρξη ΚΑΡΠΑ κ την έγκαιρη απινιδωση με τους απινιδωτες της κοινότητας τους.
Έτσι θα τους προετοιμάσουμε να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και των διασωστών του ΕΚΑΒ [που κάποιοι είναι και εκπαιδευτές μας].
Η μικρή μας Κασσάνδρα αυτή τη στιγμή είναι η ΠΡΩΤΗ περιοχή στην Ελλάδα σε σύνολο απινιδωτων [32], πιστοποιημένων μαθητών και πολιτών [χιλιάδες] και σε θύματα καρδιακής ανακοπής που έχουν επιστρέψει στη ζωή [10], αυτό όμως είναι ένα ακόμη κίνητρο για να μην εφυσηχασουμε.
Γίνε σαν την Κασσάνδρα!
Επικοινώνησε με την κυρία Γ. Βατάλη και ζήτησε να σε επισκεφτεί το KIDS και η ΕΕΕΠΦ.
Ε. nonogo.kidssavelives@gmail.com