Να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή με ισχυρή εντολή στοχεύει ο συνδυασμός «Πλεύση Ελευθερίας», όπως επισήμανε σήμερα η επικεφαλής του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών Γερακίνας Ευσταθίου, Χρήστου Ιβάνοβιτς, Νίκου Παπαδόπουλου και Μιχάλη Χουρδάκη.
Η κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέπτεται από χθες την πόλη, πρόσθεσε: «Δεν βάζουμε τον πήχη χαμηλά, τον βάζουμε ψηλά. Πάμε για να παρέμβουμε στην Ευρωβουλή, πάμε για να κάνουμε τη διαφορά, για να ανατρέψουμε το σύστημα».
«Δεν έχουμε στο ψηφοδέλτιο μας κομματικά στελέχη και εκπροσώπους των κομματικών μηχανισμών. Έχουμε ανθρώπους της εργασίας, του αγώνα, των κινημάτων, της διαρκούς διεκδίκησης» υπογράμμισε. Συμπλήρωσε δε πως «δεν πάμε στις ευρωεκλογές για να νομιμοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και να εισπράξουμε επιχορηγήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια. Πάμε προκειμένου να συγκρουστούμε με τα όργανα».
«Η “Πλεύση Ελευθερίας” ξεκινά το ταξίδι της πρώτης εκλογικής μάχης. Θα είναι η πρώτη φορά του λαού μας στις ευρωεκλογές, να εκφραστεί θαρρετά, να μην υπολογίσει αυτό το τοπίο της πόλωσης που προσπαθούν να φτιάξουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Να τα κατακρημνίσει τα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ.Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί και πάλι στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει επαφές με πολίτες και φορείς της πόλης. Συμπλήρωσε πως τα μηνύματα που έλαβε στην τωρινή της επίσκεψη είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικά» και κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές, καθώς «η αποχή θα τροφοδοτήσει το παλιό σύστημα, το σάπιο».