Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που λειτουργεί ήδη στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη τροφή για τα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές, με την στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Η δημιουργία της ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, δεδομένου ότι η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος για δότριες μητέρες λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας. Στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, που είναι πιστοποιημένη με τo σύστημα ποιότητας κατά το πρότυπο EN 15224:2016, και λειτουργεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Τραπεζών Μητρικού Γάλακτος, έχουν γίνει επιτυχώς δύο παστεριώσεις γάλακτος. Η προσφορά της Τράπεζας γίνεται καθημερινά γνωστή και το ενδιαφέρον από μητέρες δωρήτριες οι οποίες θηλάζουν και έχουν περίσσευμα γάλακτος συνεχώς μεγαλώνει.
Με αφορμή τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία στη Νεογνολογική Κλινική με σκοπό την ανακαίνιση του εξοπλισμού και τη δημιουργία της Τράπεζας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς, τόνισε την μεγάλη σημασία της λειτουργίας της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την  προσφορά του.
Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποστηρίζει τη μητρότητα και παρέχει συμβουλευτική στήριξη στις γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, με αποτέλεσμα το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Γρηγόριος Γκριμπίζης.