Σε  Άγιο Νικόλαο, Νικήτη, Σάρτη, Συκιά και Νέο Μαρμαρά, περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Εκτενής αναφορά έγινε από την πλευρά του Περιφερειάρχη, στα θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής καθώς και στους οδικούς άξονες διασύνδεσής της με την υπόλοιπη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.
[metaslider id=70339]
“Ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε έργα σε εξέλιξη στην Τορώνη, όπως ο λιμενίσκος που θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο. Ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη. Στη Σάρτη θέσαμε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι ασφαλτοστρώσεις, και στη Συκιά θίξαμε τα αντιπλημμυρικά και τη θωράκιση της Συκιάς και της Τορώνης με το Πόρτο Κουφό. Θέσαμε υπόψιν του περιφερειάρχη όλα τα θέματα και τα προβλήματα. Ειδική αναφορά κάναμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για το οδικό δίκτυο. Για το υπόλοιπο κομμάτι μετά τη Νικήτη θα έχουμε παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης. Για τη Νικήτη ενημερωθήκαμε ότι οι  κόμβοι θα δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβριο αλλά η πιο μόνιμη λύση του περιφερειακού δρόμου πάνω από το χωριό,  θα εξεταστεί εκ νέου. Για το Ν. Μαρμαρά έχουμε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στο μεγάλο λιμενικό έργο που προβλέπεται να ολοκληρωθεί”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και υποψήφιος της Αλληλεγγύης εκ νέου, Γιάννης Γιώργος, ανέφερε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας καταγράφηκαν στη Νικήτη, όπως ακριβώς διατυπώθηκαν από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Ο αντιδήμαρχος, όπως είπε, Κ. Ντέμπλας έδωσε και το στίγμα των σοβαρών ζητημάτων όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση. “Με τη Σιθωνία κλείνουμε ένα μεγάλο κύκλο επισκέψεων στο νομό. Για μας είναι πρόκληση να ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνοντας ότι όλα τα ζητήματα που θίχτηκαν καταγράφηκαν παράλληλα.