Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες  εκδηλώσεις εορτασμού της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική. Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Πολυγύρου από τους μαθητές των σχολείων της πόλης.
Το Σάββατο σημαιοστολίστηκαν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας και φωταγωγήθηκαν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο κλπ.
[metaslider id=70511]
Το πρωί της Κυριακής κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Μητροπολιτικού Ι. Ναό Αγίου Νικολάου με αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Χρήστο Φυλαχτό, Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων . Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια οι μαθητές των σχολείων της πόλης παρέλασαν στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ. Α., των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.