Οι ανήλικοι Έλληνες αθλητές φαίνεται ότι καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά (49,3%) σε σχέση με τους συνομηλίκους τους σε άλλες χώρες, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 5% και 22%. Μάλιστα σε ποσοστό 17,2% οι Ελληνες ανήλικοι αθλητές κάνουν χρήση συμπληρωμάτων (κρεατινίνης και πρωτεΐνης) τα οποία θεωρούνται ακατάλληλα σύμφωνα με οδηγίες  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα με τίτλο “Ο επιπολασμός της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής από Ελληνες αθλητές”. Η έρευνα, που έγινε σε ένα δείγμα 1.518 αθλητών, ηλικίας άνω των 12 ετών, από 27 διαφορετικά αθλήματα, έδειξε ότι το 64,6% αυτών (όχι μόνο ανηλίκων)έπαιρναν συμπληρώματα διατροφής και μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις αθλητών της άρσης βαρών που ελάμβαναν μέχρι και 25 διαφορετικά συμπληρώματα, ενώ ο μέσος όρος ήταν τέσσερα συμπληρώματα. Τα περισσότερα συμπληρώματα ανά αθλητή είχε η άρση βαρών με μέσο όρο τα επτά συμπληρώματα. Το σύνολο (100%) των αθλητών άρσης βαρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα έκαναν χρήση συμπληρωμάτων, ενώ τα ποσοστό χρήσης στους αθλητές του τριάθλου ήταν 94,6%. Τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης είχαν οι αθλητές της ιστιοπλοΐας (25%) και της σκοποβολής (33%).
Η έρευνα  ήταν το αντικείμενο  της μεταπτυχιακής διατριβής του  Θεόδωρου Μιχαήλ, ο οποίος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής στη Σχολής Επιστημών Υγείας και απέσπασε το Α’ Βραβείο στο 19ο Διεθνές Συνέδριο της EFORT (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018, στη Βαρκελώνη. Για την έρευνα αυτή  στις 17 Μαΐου (19.20 Αίθουσα Τελετών Παλιάς Φιλοσοφικής) θα απονεμηθεί στον κ.Μιχαήλ βραβείο αριστείας στην έρευνα από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημόνων Υγείας του ΑΠΘ.