Όταν η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έφευγε πριν αρκετά χρόνια από το Κιάτο για να σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη, και μετά στο Στρασβούργο, σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 2019 ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα την επέλεγε ως υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματός του για τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής.
Διακεκριμένη χειρουργός –γυναικολόγος σήμερα στη Γαλλία η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες γυναίκες χειρουργούς, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.
«Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. «Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης , ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».
Η Χρυσούλα δεν ξεχνά φυσικά την πατρίδα της, την Ελλάδα: «Η Γαλλία μπορεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και ανοικτών μυαλών, για αυτό είμαι με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Εύχομαι και στην Ελλάδα οι προοδευτικές δυνάμεις να κερδίσουν», λέει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.
«Οι ευρωεκλογές αυτές πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες»
Η Ελληνίδα υποψήφια ευρωβουλευτής του Μακρόν προειδοποιεί ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες». Όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «έχουμε υποχρέωση ως Ευρωπαίοι πολίτες να δούμε ότι ζήσαμε 70 χρόνια ειρήνης χάρη στην ΕΕ. Γιατί πολλοί το θεωρούν δεδομένο αυτό. Αλλά εμείς οι Ελληνες ξέρουμε τι σημαίνει όταν είχαμε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας…».
Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει μια αποικία της Κίνας, της Αμερικής ή της Ρωσίας. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να ψηφίσουμε μαζικά στις ευρωεκλογές, δεν είναι εκλογές σαν τις άλλες. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, γι’ αυτούς που έρχονται. Πρέπει να σκεφτούμε, να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και να πάμε να ψηφίσουμε», επισημαίνει.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέματα τα οποία δεν ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς, πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη διχοτόμηση. Υπάρχει το πρόβλημα του περιβάλλοντος, το μεταναστευτικό, όλα αυτά, μπορούν να δείξουν τι σημαίνει το προοδευτικό πρόσωπο της Ευρώπης. Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όπως λέει και ο πρόεδρος Μακρόν», τονίζει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ