Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παραθαλάσσιες Διαδρομές, σήμερα στις 11 π.μ. – 3 μ.μ. στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σας προσκαλεί σε μία εκπαιδευτική διαδρομή στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης από το Μακεδονία Παλλάς έως το Μέγαρο Μουσικής, σε σύνολο 6 σταθμών μοιρασμένοι κατά μήκος της συγκεκριμένης διαδρομής. Οι σταθμοί θα είναι χωρισμένοι θεματικά και σχετίζονται με τη ασφάλεια και την επιβίωση στη θάλασσα.
Οι συμμετέχοντες (ομάδες των 3-5 πολιτών, παρέες, οικογένειες, ομάδες κλπ) θα ακολουθούν τη διαδρομή και σε κάθε σταθμό θα παρακολουθούν ολιγόλεπτες παρουσιάσεις, θα ασκούνται πάνω σε θέματα διάσωσης και επιβίωσης, μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Στον 6ο Σταθμό της εκδήλωσης θα επιβιβάζονται σε σωστική λέμβο (liferaft) και κατόπιν θα τους παραλαμβάνει το διασωστικό σκάφος το οποίος θα τους μεταφέρει στην αφετηρία της διαδρομής. Στην πορεία εν πλω θα γίνεται παρουσίαση του διασωστικού σκάφους και μια σύντομη άσκηση «άνθρωπος στη θάλασσα».
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι ντυμένοι με καθημερινή/απλή ενδυμασία και απλά παπούτσια γιατί υπάρχει η πιθανότητα να βραχούν ελαφρώς αλλά και για την άνετη τους παρουσία στο Liferaft και το Διασωστικό μας σκάφος.