Το επιστημονικό φεστιβάλ «Pint of Science» επανέρχεται φέτος -από τις 20 έως τις 22 Μαΐου- για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ηράκλειο, στη Σέριφο και στο Βόλο.
Είναι μια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται από το 2015 ανά την υφήλιο με συνοδεία ..μπίρας. Την ιδέα είχε σε μια παμπ μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College του Λονδίνου και στόχος είναι να φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με ένα τρόπο απλό και άμεσο, στο φιλικό περιβάλλον ενός μπαρ.
Από τις 20 έως 22 Μαΐου νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από πολλά επιστημονικά πεδία θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά μπαρ, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένα ελληνικά μπαρ και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις δέκα ομιλίες τη μέρα, ενώ θα ακολουθεί χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση (με τη βοήθεια και του αλκοόλ..).
Τα μπαρ που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα, είναι τα MoMix (Κεραμεικός), TAF (Μοναστηράκι), Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), Rabbithole (Λέκκα) και Lazy Bulldog (Γκάζι). Στη Σέριφο θα συμμετάσχουν τα μπαρ Yacht Club Serifos, Anemos Serifos και Pano Piazza/Πάνω Πιάτσα, στη Θεσσαλονίκη τα ReHab Pub και Bulldogs & The Beast, ενώ στο Ηράκλειο τα OPUS bar, Παγοποιείον και Τίτα Μπρίκι.