Το Κέντρο Διανομής Βόρειας Ελλάδας της Coca Cola Τρία Έψιλον, επέλεξε ανάμεσα στις 28 χώρες όπου έχει παρουσία ο όμιλος, προκειμένου να εφαρμόσει για πρώτη φορά την πρωτοποριακή τεχνολογία στη διαχείριση αποθήκης, με τη λειτουργία του “Vision Picking”, στην πολύπλοκη διαδικασία της συλλογής προϊόντων (picking), όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση.
“Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Όμιλός μας επέλεξε την Ελλάδα και τους ανθρώπους μας στο Κέντρο Διανομής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας στη διαχείριση αποθήκης. Το Vision Picking μας επιτρέπει να δημιουργούμε χιλιάδες παραγγελίες μικτών παλετών με μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια”, δήλωσε η διευθύντρια εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας στην Ελλάδα, Σουζάνα Ραρή.
“Με αφετηρία την Ελλάδα και το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης, ο όμιλος μας θα προχωρήσει σε χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για τη διαχείριση αποθήκης και στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται”, δήλωσε από την πλευρά του ο Group Warehouse & ICSC Product Manager CCHBC, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος,
Το Vision Picking λειτουργεί με τη χρήση ειδικών “έξυπνων” γυαλιών που παρέχουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εργαζόμενος χειριστής, για να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες. Ο χρήστης βλέπει σε οθόνη επτά ιντσών, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει την παραγγελία και στη συνέχεια επιβεβαιώνει με φωνητική εντολή την ενέργεια που θέλει να πραγματοποιήσει.
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη απασχολεί συνολικά 200 εργαζόμενους και εξυπηρετεί καθημερινά 963 πελάτες. Μέσω του κέντρου, διακινούνται 7,5 εκατ. κιβώτια ετησίως, εξυπηρετώντας συνολικά 67.600 παραγγελίες, ενώ περισσότερο από το 55% των παραγγελιών, αφορά μικτές παλέτες. Το κέντρο διαθέτει 14.020m2 στεγασμένο χώρο αποθήκης με χωρητικότητα 8.733 παλέτες. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον διακινεί 65.000.000 κιβώτια, σε 4.000 σημεία στην Ελλάδα, από τέσσερα εργοστάσια και έξι διανεμητικά κέντρα.