Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι κάτοικοι της Ν. Προποντίδας καλούνται να επιλέξουν ποιον θέλουν για δήμαρχο την επόμενη 4ετία.

Ο Δημήτρης Τσούφης, επικεφαλής της παράταξης Νέα Γενιά-Νέα Πορεία κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 43,8 τοις εκατό και να πάρει 15 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Το αποτέλεσμα, όπως τονίζει και ο ίδιος, δείχνει πως τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός του δήμου, δεν επέλεξε να ανανεώσει την ψήφο του στον πολιτικό του αντίπαλο και δήμαρχο σήμερα Μανώλη Καρρά, αλλά ζητά ανανέωση και στέλνει μηνύματα αποδοκιμασίας προηγούμενων πολιτικών.

Ο κ. Τσούφης, για τα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό του και θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του, είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Όλοι οι σύμβουλοi του ψηφοδελτίου αναγνώρισαν το όραμά του για τον δήμο και τη θέλησή του να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για τους δημότες.

«Η θητεία που φτάνει στο τέλος της υπήρξε αρκετές φορές θυελλώδης ως προς τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου», αναφέρει ο κ. Τσούφης και διευκρινίζει: «Καταγγείλαμε τα κακώς κείμενα από την πρώτη στιγμή. Στηλιτεύσαμε την κακοδιαχείριση και δεν προσπεράσαμε περιστατικά που έμεναν για χρόνια κλεισμένα σε συρτάρια επειδή έτσι συνέφερε κάποιους. Πρέπει οι συνδημότες μας να συνυπολογίσουν  την υπόθεση διαγραφής βεβαιωμένων τελών -ύψους 220.000 ευρώ- που βάρυναν, το 2006, κατοίκους του πρώην καποδιστριακού Δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.  Μια υπόθεση που φέρνει όλους τους τότε συμβούλους της πλειοψηφίας, ανάμεσά τους και ο σημερινός δήμαρχος Δήμου Νέας Προποντίδας, να κατηγορούνται για απιστία», επισημαίνει ο κ. Τσούφης.

«Επίσης καταγγείλαμε παράτυπες ενέργειες στο διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τα έτη 2018-2020. Το θέμα ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Ιουλίου με προϋπολογισμό 2.214.161 ευρώ και το καταψηφίσαμε», προσθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσούφης.

Αρχή της παράταξης Νέα Γενιά – Νέα Πορεία σύμφωνα με τον κ. Τσούφη είναι η πλήρης διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα κατά την άσκηση διοίκησης στον δήμο. «Το δάνειο για τις δήθεν αναπλάσεις του κ. Καρρά είναι χρήματα που θα πληρώσει ο κόσμος του δήμου μας. Και λέω δήθεν αναπλάσεις γιατί διαφαίνονται ήδη οι κακοτεχνίες αν δει κανείς τους δρόμους στη Ν. Καλλικράτεια που έσκασαν και τινάχτηκαν από τώρα», αναφέρει με έμφαση.

«Στη δική μας παράταξη μπήκαν άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι και ορεξάτοι για δουλειά. Ο δήμος πρέπει να πάψει να διοικείται από μια παρέα ανθρώπων που κάνουν κουμάντο τα τελευταία χρόνια με μόνο γνώμονα το προσωπικό τους κέρδος. Ζητώ από τους δημότες να εμπιστευτούν την ομάδα μας και στο πρόσωπό μου να επιλέξουν τον αυριανό δήμαρχο Ν. Προποντίδας», τόνισε στο μήνυμά του ο κ. Τσούφης.