Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν αγόρια και κορίτσια από τις Καλύβες κατά την  αθλητική εκδήλωση – επίδειξη του προγράμματος άθλησης για όλους, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλυβών τα παιδιά με την καθοδήγηση της γυμνάστριάς τους, Αναστασίας Φυτιανού, παρουσίασαν με άψογο συντονισμό και αθλητική δεξιοτεχνία ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα αποδεικνύοντας έτσι και τη δουλειά που γίνεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Πολυγύρου, από τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που εργάζονται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Άθληση για όλους, τα οποία για μια ακόμη χρονιά υλοποιούνται από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Γονείς , συγγενείς και φίλοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών, που συμμετείχαν στην αθλητική επίδειξη αλλά και εκείνων που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα  ZOUMBA με χορογραφία Αλεξάνδρας Μπίτη στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Γυναικών Καλυβών, με τη συνεργασία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Ταυτόχρονα το κοινό γνώρισε και το έργο της ομάδας Αγιογραφίας που λειτουργεί ο Σύλλογος Γυναικών με την αγιογράφο Μαρία Δημούδη.

Η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου, Ιφιγένεια Κυριάκου, τόνισε: «Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η άθληση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ότι η σωματική άσκηση σχετίζεται με την ψυχική υγεία. Η άθληση ενισχύει την αυτοπειθαρχία, ενισχύει την ικανότητα αντοχής, είναι ο πιο υγιής τρόπος εκτόνωσης και προάγει την αυτοεκτίμηση». Ακόμα ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβών, της γυμναστές του προγράμματος Άθληση για όλους, της γονείς και τα παιδιά για την πραγματοποίηση της εκδήλωση και έδωσε ραντεβού για τη νέα Αθλητική περίοδο  με νέα προγράμματα και ακόμα μεγαλύτερη θέληση για άσκηση και υγεία.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικό δίπλωμα και δωράκια στα παιδιά.