Είχε τη λαχτάρα να επισκεφτεί το μνημείο της Ακρόπολης, ωστόσο αντικειμενικές δυσκολίες παραλίγο να του στερήσουν τη δυνατότητα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο λόγος για έναν μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού, ο οποίος επισκέφτηκε με συμμαθητές και δασκάλους του την Αθήνα.

Η ομάδα του σχολείου προγραμμάτισε επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο, ένας από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τους συμμαθητές του.

Ο Ερμής, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, μετακινείται με καροτσάκι, όμως την ημέρα της επίσκεψης, το αναβατόριο στην Ακρόπολη βρισκόταν εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους.

Η απογοήτευση που ένιωσε ο Ερμής αλλά και οι συνοδοί του ήταν μεγάλη.

Γονείς και καθηγητές, όμως, αποφάσισαν ότι δεν θα αφήσουν τη δυσκολία αυτή να χαλάσει το όνειρο του μικρού μαθητή.

Ο πατέρας του Ερμή, παρέα με άλλους γονείς και με τη στηριξη των παιδιών, πήραν τον μαθητή στα χέρια τους και του προσέφεραν το πιο όμορφο εισιτήριο, το εισιτήριο στην ίση ευκαιρία.

Όλη η ομάδα του σχολείου επισκέφτηκε τελικά την Ακρόπολη και γνώρισε από κοντά τον χώρο στον οποίο βρισκόταν το μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης της Αθήνας.

Σε μια προσπάθεια κανένας μαθητής με κινητικά προβλήματα να μη νιώσει την απογοήτευση που είδαν στα μάτια του Ερμή, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της Νέας Ραιδεστού, έστειλαν επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μη ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα και να μπορούν και άτομα με αναπηρίες να ξεναγούνται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πηγή:thestival.gr