Ένας ακόμα κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεων έκλεισε με επιτυχία για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου «Αριστοτέλης» με την παρουσίαση του βιβλίου «Της πλατείας τα μυστικά» του γνωστού  διηγηματογράφου, Θεόδωρου θεοδωρή, την Δευτέρα 3 Ιουνίου  2019. Για το βιβλίο μίλησαν η Κατερίνα Νικολάου, καθηγήτρια Ιταλλικών- εικαστικός και η Φρόσω Κυρούδη, νομικός.

Από τον Οκτώβριο 2018 έως και τις 3 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και Έλληνες συγγραφείς 23 εκδηλώσεις με κέντρο το βιβλίο.

Οι συναντήσεις αυτές έδωσαν την δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό της περιοχής να γνωρίσει το έργο ενός μεγάλου αριθμού δημιουργών και να μιλήσει μαζί τους. Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν, να προβληματιστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αγάπη του κοινού του Πολυγύρου και της Ορμύλιας  προς το βιβλίο, η οποία αποδεικνύεται από την αθρόα συμμετοχή στις βιβλιοπαρουσιάσεις που διοργανώθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και τις δράσεις με αποδέκτες τα παιδιά, καθώς θέτουν  τις βάσεις για να αγαπήσουν το βιβλίο από πολύ μικρή ηλικία. Τέλος επισήμανε ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν πιο οργανωμένα και συστηματικά και την επόμενη χρονιά.