Κοινές δράσεις και κοινά έργα που θα προχωρήσουν και θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρώτη συνάντηση που είχε, στην Περιφέρεια, μετά τις εκλογές με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία των υποψηφίων δημάρχων Πέτρου Λεκάκη, Ευφραίμ Κυριζίδη και Χάρη Αηδονόπουλου.

“Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών μας και θα λειτουργήσουμε στη λογική και της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσουμε το έργο που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αυτή τη φορά σε καλύτερες βάσεις συνεργασίας και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημείωσε παράλληλα ότι στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν “ζητήματα που έχουν απασχολήσει όλα αυτά τα χρόνια τους Θεσσαλονικείς και δεν δόθηκαν λύσεις”. “Συζητήσαμε για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κάνουμε στο αστικό περιβάλλον και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μελετήσαμε διεξοδικά πώς θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των πόρων του ΕΣΠΑ γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει ήδη το στίγμα του και αυτή η εμπειρία που έχει είναι κομμάτι μιας συνεργασίας σε όλους τους τομείς. “Οι εποχές που ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν δύο διαφορετικά πράγματα βρίσκονται στο παρελθόν. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Είναι πολλά αυτά τα οποία μπορούν και πρέπει να γίνουν σε μια βάση μητροπολιτικού σχεδιασμού και μητροπολιτικής υλοποίησης” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα σχέδια που θα εξαγγελθούν τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουν να υλοποιούνται υπογράμμισε: “στόχος μας είναι ακριβώς αυτό, η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία να έχουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μια διαφορετική εικόνα, ένα διαφορετικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς, του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης, σε κάθε τομέα”.

Νωρίτερα, κατά τη συνομιλία που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, οι κ. κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας αναφέρθηκαν στη συνεργασία που είχαν στο παρελθόν, ο μεν κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και ο κ. Ζέρβας από την θέση του αντιδημάρχου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι διατηρήθηκε ένα πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού και σοβαρότητας, χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον κ. Ζέρβα ως την αρχή μιας στενής καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχει πάντα για όλους τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας μια πόρτα ανοιχτή στην Περιφέρεια.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να δουλέψει με πνεύμα συνεργασίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. “Εμείς ακριβώς αυτό πρεσβεύουμε ότι πρέπει όλοι εμείς να συνεργαστούμε σε όλα αυτά που έχει μείνει πίσω η πόλη μας για να μπορέσουμε ενωμένοι να καταφέρουμε να κάνουμε άλματα και να έρθουμε σε επίπεδο που θέλουν όλοι. Και γι αυτό το λόγο μας εξέλεξαν σε υπεύθυνες θέσεις” πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ