ΚόσμοςΠερίεργα

Χιλιάδες ολόγυμνοι ποδηλάτες στους δρόμους του Λονδίνου

Τεράστια ήταν η συμμετοχή στην 16η γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε εχθές στο Λονδίνο.

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν το Σάββατο στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με τα ποδήλατά τους, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Η ετήσια γυμνή ποδηλατοδρομία του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε φέτος για 16η φορά. Οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από επτά διαφορετικές αφετηρίες και ενώθηκαν σε ένα κεντρικό σημείο.

Ακολούθησε ένα πάρτι, στο οποίο ωστόσο όσοι παρευρέθηκαν αναγκάστηκαν να… ξαναφορέσουν τα ρούχα τους, αφού αυτός ήταν ένας απαραβίαστος κανόνας των διοργανωτών.

Naked unicyclist joins other nude participants on London Naked Bike Ride 2019

Η γύμνια των ποδηλατών συμβολίζει το πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι στην ανεύθυνη οδική συμπεριφορά ορισμένων. «Ακόμα κι όταν φοράμε όλα μας τα ρούχα είμαστε “γυμνοί” απέναντι στην απειλή των οδηγών στους δρόμους. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν πλήττεται από την κυκλοφοριακή ρύπανση και το αυτοκίνητο δεν θεωρείται το μοναδικό μέσο μεταφοράς», αναφέρει το site των διοργανωτών.

World Naked Bike Ride London Trafalgar Square June 8 2019

Δύο ακόμη βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, είναι να γιορτάσουν την ποικιλομορφία και την ομορφιά του ανθρώπινου είδους και να στείλουν ένα μήνυμα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης.

Γυμνές ποδηλατοδρομίες σημειώθηκαν εχθές και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

WNBR 2019 Manchester

Σχετικά άρθρα

Back to top button