Με το βλέμμα στραμμένο προς τη Μέση Ανατολή, ο Δήμος Κασσάνδρας μετείχε στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βύβλο, 7-9 Ιουνίου 2019, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό. Το Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λίβανο και προβλήθηκε από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου, από την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  με στόχο την ανάδειξη και προβολή των Ελληνικών τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων. Άνοιξε τις πύλες του στο πολυπληθές κοινό την Παρασκευή και διήρκεσε τρεις ημέρες.

Κορυφαία συμμετοχή στο Φεστιβάλ ήταν αυτή του Δήμου Κασσάνδρας. Ο Δήμος μετείχε στη διοργάνωση με στόχο την προβολή του τουριστικού προορισμού σε συνδυασμό με την προβολή των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Η αποστολή από την Κασσάνδρα, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρία Παπαδημητρίου, εργάστηκε με επιτυχία για την ανάδειξη της περιοχής διανέμοντας έντυπα και προσφέροντας στους Λιβανέζους επισκέπτες τοπικά προϊόντα όπως ελιές, τσίπουρο, κρασί, λάδι, τυρί και μέλι που διέθεσαν επιχειρηματίες και παραγωγοί της περιοχής, καθώς η γνωριμία με έναν τόπο γίνεται με επιτυχία και μέσα από την προβολή της τοπικής κουζίνας και των τοπικών πρώτων υλών. Την ίδια στιγμή χορευτικό τμήμα από την Κασσάνδρα παρουσίασε Ελληνικούς χορούς. Παράλληλα, η αποστολή από Κασσάνδρα διοργάνωσε επίσημο γεύμα σε εστιατόριο του Λιβάνου με προσκεκλημένους τον Έλληνα Πρέσβη στο Λίβανο  κ. Φραγκίσκο Βέρρο, τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου του Αγίου Πνεύματος κ. Jean Akiki, τον Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Πνεύματος κ. Maron Mounsef ο οποίος συστηματικά ασχολείται με το ζήτημα της Ελληνο-Λιβανέζικης Φιλίας,τον αναπληρωτή αρχισυντάκτη οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ στον  τηλεοπτικό σταθμό ΜTV George Eid, τη γνωστή στο Λίβανο δημοσιογράφο Jessy Trad που εργάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο Ad – Nahar. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και τα δύο από τα μεγαλύτερα  διεθνή τουριστικά πρακτορεία στο Λίβανο,  το Δαίδαλος travel και το Tania travel, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστούν με την Κασσάνδρα καθώς πλέον η Ελληνική Πρεσβεία στο Λίβανο κατόρθωσε σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Ryanair να λειτουργεί απευθείας πτήση Βηρυτό- Θεσσαλονίκη και αντίστροφα γεγονός που καθιστά τον προορισμό μας άμεσα προσβάσιμο. Το γεύμα εργασίας υποστηρίχθηκε από τον Όμιλο Ikos.  Νωρίτερα, προς τιμήν της Κασσάνδρας, διοργανώθηκε εκδήλωση υποδοχής από τον Διδάκτορα κ. Maron Mounsef με προσκεκλημένο τον Έλληνα Πρόξενο στο Λίβανο κ. Ιάσωνα Κασσελάκη όπου και τονίστηκε ο σημαίνων ρόλος της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Παγκόσμιου Πολιτισμού και η αναγκαιότητα σύσφιξης σχέσεων των δύο λαών Ελληνικού και Λιβανέζικου μέσα από κοινές δράσεις πολιτισμού και Τουρισμού.

Η Κασσάνδρα προβλήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Λίβανο και έθεσε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα συνεργασίας που είναι η φιλοξενία των Ελλήνων Διπλωματών στη Χαλκιδική, καθώς και η φιλοξενία των Λιβανέζων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με σκοπό να επιτευχθούν συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών.