Σε μια κίνηση πρωτοποριακή, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, προχώρησε ο Δήμος Θερμαϊκού, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανακύκλωσης και σκοπό τη συλλογή και ανακύκλωση όλου του πλεονάζοντος εκλογικού υλικού, μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου.

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Φο.Δ.Σ.Α. Κ.Μ. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας), από την αρχή κιόλας της εβδομάδας που προηγήθηκε της πρώτης Κυριακής των εκλογών, ο οποίος θετικά ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα συμφώνησε να διαθέσει απορριμματοφόρο όχημα, αποφασίσθηκε να συγκεντρωθεί και να οδηγηθεί προς ανακύκλωση το αχρησιμοποίητο υλικό από όλα τα εκλογικά κέντρα του Δήμου.

Αποτελώντας τον πρώτο δήμο που αιτήθηκε τη διάθεση οχήματος από το Φορέα, εκδηλώνοντας την επιθυμία να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, ο Δήμος Θερμαϊκού με τις συντονισμένες ενέργειες των Τμημάτων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, την κοπιαστική προσπάθεια όλου του προσωπικού τους και πάντα σε στενή και αρμονική συνεργασία με το Φο.Δ.Σ.Α. Κ.Μ., ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη δράση.

Επιτυχία αποτιμώμενη στη συνολική ποσότητα καθαρού χαρτιού που οδηγήθηκε τελικά προς ανακύκλωση και η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του Φορέα, άγγιξε τους 7,22 τόνους. Ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό που στέλνει ηχηρότατο μήνυμα υπέρ της ανακυκλωτικής διαδικασίας, της πράσινης αντίληψης και της ανύψωσης ισχυρής ασπίδας προστασίας για το περιβάλλον, θέτοντας ταυτόχρονα στέρεες βάσεις για τη θεμελίωση μιας κυκλικής οικονομίας με πολλαπλά οφέλη για όλους.