Ο απερχόμενος δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην επόμενη διοίκηση που θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου. Την ανακοίνωση έκανε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον κ. Φωτόπουλο.

Ο κ. Φωτόπουλος είναι δήμαρχος Δέλτα από τον Σεπτέμβριο του 2014 και η θητεία του ολοκληρώνεται στις  31 Αυγούστου 2019. Έχει διατελέσει αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θήτευσε ως αντινομάρχης Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Υποδομών Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος Νομαρχιακής Επιχείρησης Θεσσαλονίκης Ν.Ε.Θ. ΑΕ. Επίσης, είναι μέλος Επιτροπής Παιδείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέλος Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μέλος δ.σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), μέλος δ.σ. του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος , διοικητής του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης  και αντιπροέδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – ΕΠΣΜ.

Για τη θέση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου  ο κ. Ζέρβας προορίζει τον Δρόσο Τσαβλή, πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο από τον συνδυασμό του.