Δήμος ΠολυγύρουΧαλκιδική

Το «αντάμωμα» στον Βάβδο τη μέρα της Πεντηκοστής (pic+vid)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση

Την Κυριακή της Πεντηκοστής στην πλατεία του Βάβδου η Ένωση Νεολαίας Βάβδου και η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης σε ένα άτυπο αντάμωμα βρέθηκαν κάτω από τη σκιά των πλάτανων για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Η συνάντηση έγινε μετά τον εκκλησιασμό στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που η επιγραφή στο καμπαναριό δείχνει ότι βρίσκεται εκεί πάνω από την πλατεία με αιωνόβια πλατάνια από το έτος 1871.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και πρώην πρόεδροι της Αναγέννησης Βάβδου, εθελοντές και υποστηρικτές καθώς και ένας μικρός εθελοντής που βοήθησε τα μέγιστα στην πρόσφατη δεντροφύτευση.

Το χορευτικό της νεολαίας και η τοπική ορχήστρα χάρισαν όμορφες στιγμές σε αυτό το καλοκαιρινό πανηγύρι που τίμησαν με την παρουσία του ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Αριστοτέλης” Ιφιγένεια Κυριάκου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βάβδου, Νίκος Κλαμούρης,εξήγησε ότι η γιορτή έχει πλέον καθιερωθεί και συγκεντρώνει κόσμο από πολλά μέρη, καθώς ο Βάβδος είναι το ψηλότερο χωριό της Χαλκιδικής, χτισμένο στα 800 μέτρα. “Είναι η μέρα που ο Βάβδος είναι ο ομφαλός της γης για μας”, τόνισε και εξήγησε ποιός ήταν ο ηγεμόνας Βάβδος, το όνομα του οποίου δόθηκε στο χωριό.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, με την ευκαιρία της παρουσίας του στον Βάβδο, ευχήθηκε για τη μέρα, αλλά επίσης έστειλε και όλες τις ευχές του στους πατεράδες για τη Γιορτή του Πατέρα.

Η πρόεδρος του νομικού προσώπου Αριστοτέλη, Ιφιγένεια Κυριάκου ευχήθηκε τα χρόνια πολλά σε όλο το χωριό που είναι αξιέπαινο όπως είπε για τη διοργάνωση που ετοιμάζει κάθε χρόνο.

 

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close