Εθνικές Εκλογές 2019ΠολιτικήΧαλκιδική

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Χαλκιδική – Οριστικό ψηφοδέλτιο

Ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό από τη ΝΔ πανελλαδικά

Και επίσημα πλέον έχουμε τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ για τη Χαλκιδική μετά και τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι της Χαλκιδικής είναι οι εξής:

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ

ΣΟΦΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ-ΛΕΜΟΝΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο επικράτειας, έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.Συγκεκριμένα, μιλώντας με νούμερα, αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε  διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο ποτέ στο παρελθόν.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Το στοιχείο της ανανέωσης προδίδει και η ηλικία των υποψηφίων. Οι 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα οι 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close