Τη θέση του θα καταλάβει ο μέχρι τώρα Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π.Ιγνάτιος Ριγανάς και τη θέση του Γενικού Αρχ. Επιτρόπου ο π.Δωρόθεος Ζέρβας.

Η είδηση διαδίδεται από στόμα σε στόμα στην ιστορική Μητρόπολη της Μακεδονίας και μπορούμε να επαναλάβουμε το κοινότυπο “έσκασε ως βόμβα” καθώς ο πατήρ Χρυσόστομος με την ιστορία του και την πορεία του δεν είναι ένας απλός κληρικός.

Βιογραφικό

Στα δύσκολα χρόνια της ανασύστασης της Εκκλησίας της Αλβανίας, ήταν στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Το αλβανικό κράτος όμως τον εξεδίωξε και ο π. Χρυσόστομος επέστρεψε στην Ελλάδα.

Πνευματικός μεγάλου κύρους με μια πορεία στην Εκκλησία αξιοζήλευτη για κάθε κληρικό.

Γεννήθηκε στην αγιοτόκο Λέσβο το 1956. Σπούδασε στη Ριζάρειο και τη Θεολογική Σχολή. Συνεργάστηκε για 20 χρόνια με τον αείμνηστο π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο στον αντιαιρετικό του αγώνα.

Το 1981 εκάρη μοναχός από στη Νέα Σκήτη και ενα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νικόδημο διάκονος και το 1983 Πρεσβύτερος.

Πρωτοσύγκελος διορίστηκε το 1990.Με τις ευλογίες του γέροντός του κυρού Νικοδήμου έκανε σπουδαίο ιεραποστολικό έργο. Ίδρυσε γυναικεία Ιερά Μονή στην Αρναία έκανε θεολογικά συμπόσια για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, έγραψε δεκάδες βιβλία αντιαιρετικού περιεχομένου, Έχει εξυπηρετήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε δύσκολα χρόνια σε Ναούς της Πόλης και της μαρτυρικής Σμύρνης, ενώ επιμελήθηκε την έκδοση του περιοδικού της Μητροπόλεως Μύρων. Ιδρυσε Γηροκομείο που φιλοξενεί 150 γέροντες, την Πρωτοβουλία Γονέων, οργάνωσε συναντήσεις Ορθοδόξων Οικογενειών, ιδρυσε το Σύνδεσμο Ορθοδόξων Νέων και συνεργάστηκε με τη Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr