Η σύλληψη της 19χρονης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης, ενώ τα στοιχεία των τριών ανήλικων κοριτσιών που ήταν θύματα της συλληφθείσας, εξακριβώθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ελλαδικό Τύπο, για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας εξιχνιάστηκε υπόθεση παραγωγής παιδικού πορνογραφικού υλικού εντός της Ελλάδας, το οποίο πωλήθηκε σε παιδόφιλους στο «σκοτεινό διαδίκτυο», ενώ για πρώτη φορά εντοπίζονται και θύματα ανήλικες εντός της Ελλάδας.

Εναντίον της 19χρονης Βουλγάρας που διέμενε στη Χαλκιδική σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο έρευνας, εντοπίστηκε υλικό ανήλικων – 47 φωτογραφίες και 11 βίντεο – στα οποία συμμετείχε η 19χρονη, δυο 16χρονες Ελληνίδες και η 5χρονη αδελφή της 19χρονης.

Κατά την έφοδο της Αστυνομίας στον χώρο διαμονής της εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet, έξι σκληροί δίσκοι, δύο φωτογραφικές μηχανές και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ακόμη κατασχέθηκαν δύο κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τραπεζική κάρτα, τραπεζικό έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής, στιλέτο σε δερμάτινη θήκη, πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα αβολίδωτα φυσίγγια, κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, με 24 αβολίδωτα φυσίγγια και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων και τα τσιγαριλίκια, βρέθηκαν σε οικία Έλληνα συντρόφου της, όπου η αλλοδαπή διέμενε προσωρινά, και συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσίων περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.