Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των  προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 20η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Specialty and Fine Food Fair 2019”, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο (1-3 Σεπτεμβρίου 2019), στο εκθεσιακό κέντρο “Olympia London”.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση τροφίμων και ποτών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκταθεί και στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και των όμορων χωρών, να δώσει την ευκαιρία σε παραγωγούς της εδαφικής της επικράτειας να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, ενισχύοντας σημαντικά τις εξαγωγικές προσπάθειες των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τη συμμετοχή της στην 20ή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Specialty and Fine Food Fair 2019”, στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

Η διεθνής έκθεση “Specialty and Fine Food Fair 2019” αποτελεί κορυφαίο σημείο συνάντησης και ανάδειξης των εκλεκτών τροφίμων και ποτών σε εμπορικούς επισκέπτες από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και των όμορων χωρών. Για το 2018 η έκθεση συγκέντρωσε 700 εκθέτες από όλο τον κόσμο και προσέλκυσε περισσότερους από 9.500 επισκέπτες από το χώρο του λιανεμπορίου, της εστίασης, των ξενοδοχείων και τους εισαγωγείς – διανομείς. Για το 2019, η έκθεση πραγματοποιεί την επετειακή 20η διοργάνωσή της και προγραμματίζεται σειρά γεγονότων και εκδηλώσεων, που αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την προβολή της έκθεσης και τον αριθμό των επισκεπτών.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 24τ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο “Olympia London” για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει:

  • Ετοιμοπαράδοτα περίπτερα με βασικό εξοπλισμό βάσει προδιαγραφών
  • Προμετωπίδα με σήμανση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σήμανση της χώρας
  • Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ρεύματος, όχι 24ωρο)
  • Μεταφορά εκθεμάτων βάσει προδιαγραφών που θα δώσει η ανάδοχος εταιρεία
  • Βασική καταχώρηση στον έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης
  • Άριστη εξυπηρέτηση από την ομάδα της αναδόχου εταιρίας για την εύρυθμη λειτουργία της συμμετοχής αλλά και την κάλυψη αναγκών κατά την προετοιμασία αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης
  • Πρόσκληση αγοραστών του κλάδου για επίσκεψη στο χώρο συμμετοχής.
  • Παροχή στοιχείων για την αγορά

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σε ξεχωριστό stand, περίπου 5 τ.μ. ανά επιχείρηση), μπορούν να αποστείλουν συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος-φόρμα-συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, το αργότερο έως την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019.

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
  • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέ

Πληροφορίες 2313 330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313 330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313 330428 (Γεώργιος Φανέλης).

Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Speciality and Fine Food Fair 2019