Δύο νευραλγικές δομές του δήμου Κασσάνδρας, το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος. Ξεκινώντας την διήμερη περιοδεία του στην Κασσάνδρα από την Κασσανδρεία, ο κ. Τάσιος δεν αρκέστηκε στο να καταγράψει τα προβλήματα, αλλά προχώρησε και σε προτάσεις.

[metaslider id=74971]

Στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας συναντήθηκε με την διευθύντρια, Σοφία Δημοπούλου, η οποία του παρουσίασε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, με κυρίαρχα την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, που δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του κόσμου, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, το φλέγον θέμα του ΕΚΑΒ, αλλά και το κτιριακό ζήτημα. Όπως εξήγησε η κα Δημοπούλου, αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας απασχολεί 10 γιατρούς, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 20 τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς υπάρχουν προβλήματα και στην εφημέρευση. Έθεσε δε το θέμα της επαναφοράς του θεσμού των επισκεπτών γιατρών άλλων ειδικοτήτων σε εβδομαδιαία βάση.

Όσον αφορά στο κτιριακό ζήτημα σημείωσε πως το Κέντρο Υγείας, που δημιουργήθηκε το 1993, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, από τα κουφώματα και τη στέγη μέχρι την υγρασία και τις διαρροές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα γενικό «λίφτινγκ», που θα περιλαμβάνει όμως και την προσθήκη ενός δευτέρου ορόφου, προκειμένου να διαχωρισθούν οι ιατρικές από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Στην συζήτηση με τον κ. Τάσιο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και το μείζον θέμα του ΕΚΑΒ, κλιμάκιο του οποίου φιλοξενείται στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ασθενοφόρο, με συνηθέστερη τη μία βάρδια, το οποίο συχνά αναγκάζεται να καλύψει ανάγκες ακόμα και στα Νέα Μουδανιά, την Ιερισσό και την Ουρανούπολη. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Δημοπούλου, πρόκειται για το ασθενοφόρο που κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα στη Χαλκιδική.

Ο κ. Τάσιος ακούγοντας τα προβλήματα, σημείωσε πως χρειάζεται σχεδιασμός από την αρχή και συναντίληψη των φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Μάλιστα, τόνισε πως η Χαλκιδική πρέπει επιτέλους να αποκτήσει βάση του ΕΚΑΒ –σήμερα ο συντονισμός γίνεται από τη Θεσσαλονίκη- και να αλλάξει η διαχείρισή του. Υπενθύμισε δε πως ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής είναι αυτός που σε συνεργασία με τον δήμο φιλοξενεί πληρώματα του ΕΚΑΒ που έρχονται εκτάκτως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρότεινε τέλος η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους επισκέπτες του εξωτερικού να γίνεται με μικρό αντίτιμο, το οποίο θα μεταφράζεται ανταποδοτικά στις υποδομές υγείας του νομού, που έχουν μεγάλες ανάγκες.

Επόμενος σταθμός του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ ήταν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλιμάκια σε συμβάντα σε όλη την Ελλάδα και από τα πλέον αξιόμαχα, χάρη στην καθημερινή προσπάθεια των στελεχών του. Ο προϊστάμενος του Κλιμακίου, Κυριάκος Χαλεπλής, τόνισε πως η βασική διεκδίκηση είναι η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας σε Υπηρεσία, αίτημα, όπως είπε, τουλάχιστον μιας 15ετίας. Με την αναβάθμιση αυτή θα υπάρχει δυνατότητα παροχής περισσότερων υπηρεσιών προς τον πολίτη.Ένα ακόμα από τα αιτήματα είναι και η μετεγκατάστασή του σε ιδιόκτητο χώρο από τις υφιστάμενες, μισθωμένες εγκαταστάσεις. Σήμερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας διαθέτει 19 πυροσβεστικά οχήματα και απασχολεί προσωπικό 60 ατόμων. Όπως ανέφερε δε ο κ. Χαλεπλής, έχουν γίνει πολλά βήματα τόσο στον εξοπλισμό όσο και στην τεχνολογία του.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τάσιου στην Κασσανδρεία ήταν το Γραφείο Κασσανδρείας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ-ΤΑΞΥ), όπου βασικό αίτημα ήταν η διατήρηση των περιφερειακών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των συνταξιούχων ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και των υπολοίπων.

Ο κ. Τάσιος συνομίλησε επίσης με ντόπιους στην πλατεία της Κασσανδρείας, όπου με ικανοποίηση διαπίστωσε την έντονη παρουσία τουριστών.

Επόμενος σταθμός της σημερινής περιοδείας στον δήμο Κασσάνδρας είναι η Φούρκα στις 18:00, το Κασσανδρινό στις 18:30, η Καλάνδρα στις 19:00, η Νέα Σκιώνη στις 19:30, η Αγία Παρασκευή στις 20:00 και το Παλιούρι στις 21:00.