Τη δική της απάντηση δίνει η υποψήφια βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να κάνει χρυσαυγίτικες δηλώσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων. Όπως τονίζει πρόκειται για παραγωγή fake news από κατασκευασμένες αναρτήσεις που έχουν ως μοναδικό σκοπό την συκοφάντηση της.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα to pontiki.χαρακτηρίζει χρυσαυγίτικης αντίληψης τις αναρτήσεις στο Facebook της Υποψήφιας βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική Αναστασίας (Σάσας) Ευτατόγλου  σχετικά με «Έλληνες στρατιωτικούς που πρέπει να εξεγερθούν» καθώς «ο λαός είναι μαζί τους για να κάνει το ιερό καθήκον απέναντι στην Πατρίδα», αλλά και για την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. και σχόλιο που αφορά τη σύνταξη που λαμβάνει η Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά στην απάντησή της η κ. Ευτάτογλου αναφέρει:

Με λύπη μου πληροφορήθηκα την ανάρτηση , η οποία μου αποδίδει την υιοθέτηση ιδεών , τις οποίες με όλη μου την μέχρι τώρα πορεία όχι μόνο δεν έχω υιοθετήσει, αλλά του εναντίου έχω πολεμήσει!
Η παραγωγή fake news απο κατασκευασμένες αναρτήσεις έχουν ως μοναδικό σκοπό την συκοφάντηση μου.
Οι φερόμενες αναρτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν αποτελούν δικές μου θέσεις, δεν ταιριάζουν με το πολιτικό και αξιακό μου πλαίσιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσήλωσή μου στις δημοκρατικές ιδέες και αξίες από το γεγονός ότι έχω πολιτευτεί επανειλημμένα με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και ως εκτούτου οποιαδήποτε θέση τρίτων, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την μέχρι τώρα πορεία μου, μοναδικό σκοπό έχει την συκοφάντηση μου. 
Για άλλη μια φορά θα δώσω με περηφάνια την μάχη της προοδευτικής παράταξης όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.
Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης