Ήταν βράδυ 1ης Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική μας ομάδα πέτυχε ακόμα ένα ποδοσφαιρικό θαύμα σε μια… εφιαλτική βραδιά απέναντι στην Τσεχία. Κι όμως, ήταν γραμμένο στ’ άστρα. Και ο Δέλλας πέτυχε το γκολ για να φύγουμε για τον τελικό…

H «γαλανόλευκη» – αν και ξημερώματα 2ας Ιουλίου, αφού χρειάστηκε και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης σ’ εκείνο το ματς – πέρασε στον μεγάλο τελικό του Euro του 2004, όπου γράφτηκε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος της χώρας μας.

Ήταν ένα τρομερά δύσκολο ματς. Η Τσεχία είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις της με δοκάρι του Ροσίτσκι από το 2ο λεπτό. Είχε πολλές ευκαιρίες, με τον Καψή να μάχεται όλη νύχτα με τον Κόλερ, αλλά και τη Θεά Τύχη να είναι μαζί μας.

Η Εθνική μας πήρε τη μεγαλειώδη πρόκριση με δραματικό τρόπο στον εξτρά χρόνο χάρη στο… ασημένιο γκολ του Τραϊανού Δέλλα. Από το κόρνερ του Βασίλη Τσιάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, ο «Κολοσσός» βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά, ξέρανε τους Τσέχους και έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους!

Η 4η Ιουλίου, θα ήταν ακόμα πιο χρυσή. Το «πειρατικό», θα έφτανε στον προορισμό του. Θα άγγιζε την κορυφή όλων των κυμάτων με τα οποία πάλεψε…

Πηγή: gazzetta.gr