Προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να δώσουν την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ο υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.
Σε συνέντευξη του στο politikixalkidiki, ο κ. Βαγιωνάς εξήγησε γιατί  το σχέδιο της ΝΔ θα επιτύχει την ανάταξη της Οικονομίας. Παράλληλα, περιέγραψε τις δικές του προτεραιότητες για τον νομό Χαλκιδικής.

-Η χώρα βρίσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια σε κρίση. Ακόμα συζητάμε για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Τι διαφορετικό θα κάνει η ΝΔ εάν κερδίσει τις εκλογές;

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα έχει ήδη διαμορφωθεί. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε για την 8η Ιουλίου, τα πρώτα νομοσχέδια είναι έτοιμα για κατάθεση. Πρόκειται για ρεαλιστικές, κοστολογημένες λύσεις, που απέχουν από τη λογική της παροχολογίας. Λιγότεροι φόροι, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες: Αυτή είναι η βάση στην οποία κινούμαστε για να βγει η χώρα από τη στενωπό.

-Είμαστε μερικά 24ωρα πριν τις κάλπες. Τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε τους πολίτες;

Η αποχή δεν είναι λύση. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί και να ψηφίσουμε. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να σταθεί στα πόδια του. Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάμε παρακάτω. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ν’αναλάβει την ευθύνη, να κυβερνήσει, να προχωρήσει σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ισχυρή λαϊκή εντολή.

-Ειδικά στους Χαλκιδικιώτες; Από τη στιγμή που ζητάτε τη δική τους ψήφο.

Οι συμπολίτες μου με ξέρουν καλά. Είμαι δίπλα τους εδώ και δεκαετίες, τόσο ως πολιτικός, όσο ως γιατρός. Έχω αποδείξει ποιος είμαι, αλλά και το γνήσιο ενδιαφέρον μου για τον τόπο.  Πάντοτε εργαζόμουν για το καλό του.

Ως κυβερνητικός βουλευτής προώθησα και ολοκλήρωσα αρκετά έργα, ενώ έθεσα τις βάσεις για άλλα, μακρόπνοα που τα επιδιώκω έως και σήμερα. Ως βουλευτής αντιπολίτευσης, ασκούσα κριτική όπου χρειαζόταν και προσπαθούσα να επιτύχω όσα ο νομός χρειαζόταν.  Για να πάρει η Χαλκιδική τη θέση που της αξίζει, ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Γι’αυτό ζητώ και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μου.

-Ποιες οι προτεραιότητες σας για τη Χαλκιδική;

Τα Φράγματα Χαβρία και Πετρένια είναι δυο έργα που θ’αλλάξουν για πάντα το νομό. Εργάζομαι για την υλοποίηση τους από το 2004 μέχρι και σήμερα. Μετά από αρκετά εμπόδια, έχουν δρομολογηθεί.  Για το Φράγμα Χαβρία απομένει να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ γι’αυτό στα Πετρένια, που είναι μικρότερο σε μέγεθος, φέτος αναμένω πως θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής σε ορισμένα σημεία χρήζει ανακατασκευής. Για παράδειγμα, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, ιδιαίτερα μέσω Πολυγύρου και Αρναίας, είναι σε κακή κατάσταση. Παράλληλα και στο Λιμάνι της Ουρανούπολης, οι διορθώσεις είναι επιβεβλημένες.