Κείμενο του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με την ΝΔ, Ευθύμιου Καρανάσιου.

Λίγα 24ωρα έμειναν για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου και μολονότι έχουμε πει σχεδόν τα πάντα, νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτές εδώ τις γραμμές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκλογές. Μπορώ, όμως, με βεβαιότητα να πω ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο νιώθω τον ίδιο ακριβώς ενθουσιασμό που ένιωσα όταν για πρώτη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσω την εμπιστοσύνη των Χαλκιδικιωτών.

Δεν έγινα βουλευτής στα “καλά χρόνια”, όταν οι πολιτικοί απολάμβαναν σεβασμό και ήταν λαοπρόβλητοι. Έγινα βουλευτής στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο, όταν κάλπαζε ο αντιπολιτευτικός λαϊκισμός της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όταν η ελληνική κοινωνία σιγόβραζε. Και σε αυτές τις συνθήκες έδωσα τον αγώνα μου, όταν θα ήταν πολύ βολικό να αποποιηθώ τις ευθύνες μου, να λαϊκίσω. Δεν το έκανα. Πάντοτε προτιμούσα τα δύσκολα.

Στην πολιτική δεν βρέθηκα για να “γίνω κάτι”, αλλά για να “κάνω κάτι”. Και μπορώ να ισχυρίζομαι ότι όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικά κατά την κοινοβουλευτική μου θητεία, όντως “έκανα κάτι”. Ότι αγωνίστηκα με τιμιότητα και ειλικρίνεια για τα προβλήματα του τόπου. Ότι έφερα αποτελέσματα. Ότι έβαλα το λιθαράκι μου η Χαλκιδική να γίνει ένας καλύτερος τόπος.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Αν οι πολίτες της Χαλκιδικής δεν με εμπιστευτούν, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, θα βρίσκομαι στη δουλειά μου. Δεν θα πάψω, όμως, να αγωνίζομαι για όσα πιστεύω, να συμμετέχω, να είμαι ενεργός πολίτης, να εκφράζω όσα πιστεύω.

Φίλες και φίλοι, την Κυριακή έχετε εσείς τον λόγο. Σας ζητώ ένα μόνο πράγμα. Πριν πάτε στις κάλπες διαβάστε τις θέσεις των υποψηφίων, ρωτήστε για αυτούς, για το έργο τους, για την πορεία τους στην πολιτική και στην κοινωνία. Κρίνετε, συγκρίνετε, αποφασίστε.

Ευθύμης Καρανάσιος
Υπ. Βουλευτής Χαλκιδικής με την Ν.Δ.

#Karanasios #ekloges2019 #χαλκιδική_μπροστά #enwmenoi_mporoume