8χρονη Αλεξία: Το κορίτσι που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, ενώ έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού της.

Η μικρή Αλεξία συνεχίζει να δίνει τη δική τεράστια μάχη για να αποκατασταθεί η βεβαρημένη της υγεία.

8χρονη Αλεξία: Ποια η κατάσταση της υγείας της

Όπως έχουν επισημαίνει οι θεράποντες ιατροί ο δρόμος της αποθεραπείας της είναι μακρύς καθώς δεν έχει ικανοποιητική επικοινωνία με το περιβάλλον, κινεί τα χέρια και τα πόδια της ασυναίσθητα, όμως το παρήγορο είναι ότι πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Σήμερα σχεδόν 2,5 μήνες μετά το σοβαρό της τραυματισμό που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή η 8χρονη νοσηλεύεται σε θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων και όλοι προσεύχονται να γίνει γρήγορα καλά.

«Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί που είναι φυτό, δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

8χρονη Αλεξία: Η μητέρα της στην εκπομπή “Μαζί σου”

Η μητέρα της μικρής Αλεξίας, η  Νικολέτα, προχώρησε σε μια εκ προσωπική εξομολόγηση στην εκπομπή “Μαζί σου” του ΣΚΑΙ.

Αναφέρθηκε στην απίστευτη περιπέτεια με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η κόρη της από τη μια στιγμή στην άλλη και στο τι βιώνουν σαν οικογένεια από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα.

Ανακαλώντας πώς συνέβη το μοιραίο συμβάν η μαμά της 8χρονης ανέφερε:

«Ήμασταν όλοι στην αυλή. Εμείς με παρέα και τα παιδιά έπαιζαν με ένα άλλο ξαδερφάκι τους. Εγώ πηγαινοερχόμουν. Τους πήγα νερό και με το που γυρίζω στην παρέα μας ακούω την μεγάλη μου κόρη να φωνάζει και να κλαίει. Τρελάθηκε. Γυρίζω, κοιτάω προς τα εκεί και βλέπω τη μικρή να πέφτει. Την πήρα αγκαλιά, ούτε εγώ ξέρω πώς τη σήκωσα, ο σύζυγός μου έφερε το αυτοκίνητο και φύγαμε κατευθείαν για το νοσοκομείο. Ο γιατρός μας είχε πει στην αρχή ότι μπορεί να μην επιζήσει και ότι είναι γενικά δύσκολα η κατάστασή της».

Τι δήλωσε για τη σημερινή κατάσταση της υγείας της 8χρονης:

«Είχαμε ένα παιδί τέλειο. Ξαφνικά έχω ένα παιδί που είναι φυτό στο κρεβάτι, δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα»

«Πίστευα στην Αλεξία και το Θεό, ότι θα τα καταφέρουμε»

«Πονάω, πονούσα, δεν σταματάω να πονάω. Σκεφτόμουν συνέχεια, προσευχόμουν, καθόμουν στην Εντατική, στο σαλονάκι. Προσευχόμουν. Πίστευα στην Αλεξία και το Θεό, ότι θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την Εντατική. Όσο ήμασταν εκεί μέσα δεν είχαμε ούτε μία ελπίδα πως πάμε καλά», λέει η κυρία Νικολέτα.

«Μερικές φορές λιώναμε. Έλεγα γιατί να συμβεί; Μετά έλεγα ότι αφού συμβαίνει θα τη βοηθήσει ο Θεός να περάσει. Μετά έδινα δύναμη στον εαυτό μου πως όλο αυτό θα περάσει», συνεχίζει η μητέρα της Αλεξίας.

8χρονη Αλεξία: Ένα αξιολάτρευτο και άριστο παιδί

«Η Αλεξία ήταν αξιολάτρευτη, ένα τέλειο παιδί. Ζωηρό, με χαμόγελο, δεν σταματούσε να γελάει ποτέ και για κανέναν λόγο. Ήταν πολύ δυνατή», λέει η κυρία Νικολέτα και συνεχίζει: «στο σχολείο ήταν άριστη, αγαπημένη με όλα τα παιδάκια. Μάλωναν για το ποια θα ήταν φίλη της. Της έλεγα θα είσαι με όλες. Εντάξει είχε κάποιες αγαπημένες αλλά αγαπούσε όλα τα παιδάκια ήταν με όλα», αναφέρει.

Αποζημίωση ένα εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την αδέσποτη σφαίρα

Το παιδί μου σπαρτάραγε, οι γιατροί μου είπαν πως έγινε θαύμα, λέει ο πατέρας της.

Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητούν από τον δράστη οι γονείς της μικρής Αλεξίας, που ανήμερα Πάσχα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Το ποσό αυτό μάλιστα, που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα έξοδα θεραπείας και αποκατάστασης του παιδιού, που έχει κερδίσει τη μάχη για τη ζωή, αλλά έχει πολύ δρόμο μέχρι την πλήρη επάνοδό της.

Οι γονείς της Αλεξίας, αγρότες και με ακόμα δύο παιδιά, παλεύουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για να εξασφαλίσουν στο κορίτσι τους το καλύτερο που μπορούν.

Το δικαστήριο για την εκδίκαση της αποζημίωσης πήρε αναβολή και θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, όμως ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεσμευτεί περιουσία του δράστη που φτάνει το ποσό αυτό.

Τόσο οι δικηγόροι της οικογένειας, όσο και οι γονείς τόνισαν ότι το ποσό αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Αλεξίας, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει εκεί ειδική θεραπεία.

Όλοι όμως είναι αισιόδοξοι πως η Αλεξία θα τα καταφέρει, καθώς η κλινική της εικόνα τους δίνει αρκετές ελπίδες.

«Το παιδί μου σπαρτάραγε, έγινε θαύμα»

Οι γονείς της Αλεξίας μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το περιστατικό που άλλαξε τη ζωή τους. Νύχτα μέρα και οι δύο βρίσκονται στο πλευρό της Αλεξίας στο νοσοκομείο και μαζί με τους γιατρούς αγωνίζονται για να δείξει το κοριτσάκι τους ένας σημάδι βελτίωσης. Η μικρούλα ανταποκρίνεται με το βλέμμα σε όσα της λένε οι γιατροί, δε σηκώνεται από το κρεβάτι, όμως σιγά σιγά κουνάει λίγο το χεράκι της και τα ποδαράκια της.

«Μακάρι να είχαμε φάει εμείς τη σφαίρα», είπε ο πατέρας της μικρής. «Από τη μια στιγμή στην άλλη πήγαμε να χάσουμε το παιδί μας. Η μητέρα της δευτερόλεπτα πριν είχε πάει σε αυτήν και στα άλλα παιδάκια που κάθονταν δίπλα της και ξαφνικά είδε τη μικρή να σωριάζεται στο έδαφος», συνέχισε.

Όπως είπε ο υπεύθυνος για τον σοβαρό τραυματισμό της μικρής Αλεξίας ανήμερα του Πάσχα έριχνε πάρα πολλές μπαλοθιές και μάλιστα όχι στον αέρα, αλλά σε ευθεία βολή, ενώ οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν έβγαλαν το βλήμα από το κεφαλάκι του παιδιού.

«Ζήσαμε ένα μαρτύριο. Σε κλάσματα δευτερολέπτων πήρα το αυτοκίνητο και το παιδί και τρέξαμε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το παιδί σπαρτάραγε», είπε ο πατέρας.

«Οι γιατροί είπαν ότι έγινε θαύμα. Το παιδί είχε φύγει μέσα στο χειρουργείο και γύρισε ξανά στη ζωή. Θυμώνω πολύ με τον άνθρωπο που έκανε αυτό το κακό στο παιδί μου. Η πίστη λέει να μη θυμώνουμε, αλλά δεν μπορώ, δεν είμαι Θεός, είμαι μόνο άνθρωπος», είπε.

Και οι δύο προσεύχονται να γίνει το καλύτερο για το παιδί τους. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και ξεκαθαρίζουν ότι από τη στιγμή που πυροβόλησε έπρεπε να γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον αθώο.