Στις 13:52 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Τραχήλι, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες, στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα, στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν: 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Αναλυτικά: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.