Το σλόγκαν διαδόθηκε ταχύτατα, απέκτησε δυναμική και επικράτησε: “Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!”. Αυτό -για όσους ξέρουν από προορισμούς- μοιάζει αληθινό, ρεαλιστικό, πειστικό. Όσα όμως και να γνωρίζει κάποιος για τα δύο συν ένα “πόδια” της Χαλκιδικής, πάντα υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα γωνιά προς εξερεύνηση, άξια να γίνει θύμηση στο θησαυροφυλάκιο του νου.

Έτσι εμείς τολμούμε να προσπεράσουμε ό,τι όμορφο εντοπίζεται στο υψόμετρο της θάλασσας (“0”) και ανεβαίνουμε ψηλότερα (κοντά στα 500 μέτρα), προτείνοντας έναν προορισμό του γλυκού νερού, και μάλιστα του παγωμένου!

Ο λόγος για τους κρυμμένους σε πυκνό δάσος καταρράκτες της Βαρβάρας (δήμος Αριστοτέλη – Βορειοανατολική Χαλκιδική). Παίρνουν το όνομά τους από το χωριό Βαρβάρα όπου ανήκουν αν και βρίσκονται κοντύτερα στην Ολυμπιάδα. Για να προσεγγίσετε το σημείο, κινηθείτε στον πανέμορφο δασικό δρόμο Βαρβάρας- Ολυμπιάδας. Αφού περάσετε τις “5 βρύσες” (Κρασονέρι) συνεχίστε να κατηφορίζετε έως ότου δείτε αριστερά την ενημερωτική πινακίδα για τους καταρράκτες. Μετά από μικρή διαδρομή σε βατό χωματόδρομο μέχρι το σημείο στάθμευσης και μια σύντομη (ούτε 10΄) περιπατητική διαδρομή με καλή σηματοδότηση μέσα στη φύση, θα ακούσετε, δείτε και αισθανθείτε τη μαγική δύναμη του νερού. Μόλις ανακαλύψατε ένα μέρος του επίγειου παραδείσου!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ