“Η προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Θέατρο Πολυγύρου με την «Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας» είχε ως σκοπό, πέραν του καλλιτεχνικού, ένα μέρος των εσόδων να διατεθεί για την ενίσχυση του εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που με χαροποίησε η πρόσκληση που έλαβα από τον διοργανωτή φορέα του «Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου».

Πιστεύω ότι όλοι μας αποβλέπουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στην συνεχή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα βασικά κριτήρια πιστοποίησης των καλών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο νομός.

Αυτή η προσδοκία προς το βέλτιστο, οι ευχαριστίες αλλά και ο σεβασμός προς τους οργανωτές της εκδήλωσης και τους πολίτες που την ενίσχυσαν με έκανε να μην απαντήσω τη στιγμή εκείνη σε μια κριτική που δέχθηκα, αναίτια και άκαιρη ως προς τον χαρακτήρα της εκδήλωσης, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Χαλκιδικής.

Αν όμως πράγματι ήθελε να κάνει μια παρέμβαση για το ιστορικό του εξοπλισμού και της λειτουργίας της  ΜΝΤ, θα έπρεπε να αναφερθεί και στο βασικό ζήτημα που έχει να κάνει με την προμήθεια, για την ΜΤΝ, των καλύτερων φίλτρων και άλλων υλικών που κυκλοφορούν. Για αυτήν μάλιστα την επιλογή μου, που από πλευράς δεοντολογίας θεωρείται απολύτως αναγκαία, εξακολουθώ να δέχομαι κριτική ότι μεροληπτώ υπέρ της συγκεκριμένης Μονάδας .

Σε ότι αφορά στην χωροθέτηση του κτίσματος της ΜΤΝ στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, με όλες τις δυσκολίες πρόσβασης προς και από αυτό, προς τον κύριο κορμό, αυτή (η χωροθέτηση) αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα από το 2006. Δεν γνωρίζω το σκεπτικό των αρμοδίων που κατασκεύασαν την ΜΤΝ το 2005.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου έχω προβεί σε πλείστες ενέργειες για την επίλυση του θέματος σχετικά με την μετεγκατάσταση της ΜΤΝ στον κύριο κορμό του νοσοκομείου. Προτάσεις, εκθέσεις, συνεργασίες με άλλους φορείς αποσκοπούν στη εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης μιας και όλες (οι προτάσεις) έχουν παράλληλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Κλήθηκε Πολιτικός Μηχανικός (νεφροπαθής και ο ίδιος), ο οποίος κατέθεσε την άποψη του, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά το νοσοκομείο, για την πρόταση μου ήτοι την διαμόρφωση/ανακαίνιση του 3ου ορόφου.
  • Υποβολή έκθεσης του Υποδιευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου για την πρόταση μου ήτοι την διαμόρφωση/ανακαίνιση του 3ου ορόφου ή την διαμόρφωση συγκεκριμένων χώρων του ισογείου.
  • Ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας της Διοίκησης 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης, η οποία μας διαβίβασε πρόσφατα την άποψη της για επέκταση της Μονάδας και την παραπομπή του θέματος σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο για την αποπεράτωση των προτεινόμενων λύσεων.

Σύντομα, πιστεύω όπως και τόσα άλλα ζητήματα που επιλύθηκαν (λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επικείμενη λειτουργία ΤΕΠ και ψυχιατρικής κλινικής, διεκπεραίωση κληροδοτήματος Ι. Κατσάνη, προμήθεια εξοπλισμού κ.ά.), θα επιλυθεί και το θέμα της μετεγκατάστασης της ΜΤΝ.

Σε κάθε περίπτωση είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια εκδήλωση με στόχους κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς δεν προσφέρεται για κανενός είδους πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ για άλλη μία φορά την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου για την εξαίρετη βραδιά της 3ης Ιουλίου 2019.”

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ