Με στόχο τη δημιουργία του 1ου Συµβουλίου Αστικής ∆ιατροφικής Πολιτικής- Thessaloniki Food Council, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στη συγκρότηση Οµάδας Έργου, που θα αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες. Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, “για τη θεσμοποίηση των πολιτικών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρονιά γύρω από το food festival”.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες δράσεις του Food festival είχαν ως στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας της πόλης και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών, οι οποίες είχαν πολύ σημαντικά οφέλη για πόλη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. “Σκοπός μας είναι η γαστρονομία της πόλης να αποκτήσει και μια επιπλέον διάσταση που αφορά στην εκπαίδευση και στις πολιτικές που ακολουθούνται γύρω από την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή κατά την παιδική ηλικία, τα βιολογικά προϊόντα και την ποιοτική αναβάθμιση των δωρεάν γευμάτων που παρέχει ο δήμος και γενικότερα στη βελτίωση της αστικής διατροφής” σημειώνει.

Η Οµάδα Έργου θα δώσει τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση των στόχων του Food council το οποίο θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους φορέων, έναν για κάθε πεδίο, έναν αιρετό – Αντιδήµαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και ∆ιεθνών Σχέσεων του ∆ήμου Θεσσαλονίκης και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικούς µε το αντικείµενο.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δημάρχου, την ομάδα Εργασίας απαρτίζουν οι εξής:

-Σπύρος Πέγκας, αντιδήµαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και ∆ιεθνών Σχέσεων

-Σταύρος Καλογιάννης, καθηγητής ∆ιατροφολογίας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ

-Μαρία Παρταλίδου, καθηγήτρια Γεωπονικής ΑΠΘ

-Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης

-Γεώργιος ∆ιαµαντόπουλος, πρόεδρος Ευρωπαικής συνεταιριστικής εταιρείας “Παραγωγών Καταναλωτών Κοινωνικής Οικονομίας Αλληλεγγύη”

-Ανδρέας Καραδάκης, υπάλληλος Τµήµατος Ευρωπαικών Προγραµµάτων ∆ήμου Θεσσαλονίκης

-Ευαγγελία Σαµαρά, υπάλληλος Τµήµατος Τουρισµού Δήμου Θεσσαλονίκης

Η οµάδα έργου θα προσκαλεί σε ολοµέλεια τους αρµόδιους φορείς της πόλης και οµάδες πολιτών και επιχειρηµατιών για ενηµέρωση και κατάθεση προτάσεων δύο φορές τον χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ