Ο Ζαφείρης Χοβαρδάς, ναυαγοσώστης στην κεντρική παραλία της Νέας Καλλικράτειας είναι ενημερωμένος, κατάλληλα εκπαιδευμένος και τόσο τυπικός στο λειτούργημά του που κάνει την διαφορά.

Ηταν υπεύθυνος του VR ΚΠΡ της εκπαίδευσης στην ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΌΝΗΣΗ μέσω εικονικής πραγματικότητας στο διεθνές συνέδριο Emergency 3 του 30υ Πανελλήνιου Συνεδρίου Προνοσοκομειακής Φροντίδας που διοργάνωσε η ΕΕΕΠΦ σε συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES.

Έχει προβλέψει πολλούς τραυματισμούς και πνιγμούς στην κεντρική παραλία της Νέας Καλλικράτειας και έχει σώσει από πέρυσι 4 τουλάχιστον παιδιά και ενηλίκους.

Σήμερα μας προειδοποιεί:

  • Υπάρχει μια ανησυχητική αυξητική τάση στους πνιγμούς και τους τραυματισμούς εντός της θάλασσας στην Ελλάδα. Το 2015 είχαμε 150 περίπου θύματα ενώ πέρυσι 400.
  • Οι άνω των 65 να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους και οι γονείς να μην έχουν την ψευδαίσθηση πως τα μπρατσακια κ τα σωσίβια προστατεύουν τα παιδιά τους από πνιγμό.
  • Παιδιά και υπερηλικοι με συνοδεία και προσοχή κάθε λεπτό και πάντα κολύμπι παράλληλα στη θάλασσα και όχι μακριά από την ακτή.

Πηγή: fb KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές